Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про нову угоду між Україною та Євросоюзом можуть завершитись наступного року


Представники України та Євросоюзу визначились сьогодні, як вони будуть вести переговорний процес щодо нової угоди, коли зустрічатимуться і яким змістом вони хочуть наповнити новий документ. До угоди включений, зокрема, пункт щодо створення зони вільної торгівлі, повідомив заступник міністра закордонних справ України Андрій Веселовський після закінчення першого раунду переговорів щодо майбутньої угоди.

Представники України та Євросоюзу визначились сьогодні, як вони будуть вести переговорний процес щодо нової угоди, коли зустрічатимуться і яким змістом вони хочуть наповнити новий документ. Говорить заступник українського міністра закордонних справ Андрій Веселовський:«Україна бачить, що угода матиме додану вартість, порівняно з попереднім документом, і дасть можливість Україні зробити перехід від партнерства і співробітництва з Європейським Союзом до відносин політичної асоціації і економічної інтеграції».

Він зазначив, що процес переговорів буде непростим, адже і в Євросоюзі, і в Україні існують питання, які ускладнюють переговори. За словами українського дипломата, Єврокомісія розуміє, що Україна має проблеми об’єктивного характеру – зокрема, навколо Конституції. Веселовський наголосив, що Єврокомісія прагне, щоб Україна вирішила свої проблеми найшвидше і щоб при цьому не постраждав внутрішній розвиток країни.

Матеріал до теми:

• Україна і ЄС розпочинають переговори про нову угоду.
XS
SM
MD
LG