Доступність посилання

ТОП новини

Об’єднання опозиції перейшло на місця.


Тетяна Ярмощук Київ, 6 березня, 2007 рік (RadioSvoboda.Ua) – Об’єднання опозиції триває. Сьогодні угоду про співпрацю підпишуть регіональні керівники Блоку Юлії Тимошенко та “Нашої України”. Що вдалося зробити опозиції після її об’єднання?


Після об’єднання парламентської опозиції черга об’єднуватися опозиції на місцях. Це, за словами представника Блоку Юлії Тимошенко Сергія Поліщука, сьогодні є найважливішим моментом спільної роботи “Нашої України” та БЮТу: “Зараз усі зайняті тим, що об’єднують наші сили на місцях. У багатьох обласних центрах об’єднання цих політичних сил відбувається зі скрипом, оскільки було багато речей, які роз’єднували “Нашу Україну” і БЮТ. Але зараз робиться все для того, щоб на місцях була єдність. Це і є найважливішим моментом”.

Перелякалися і не знають, що робити?

Об’єднання Блоку Юлії Тимошенко та “Нашої України” змусило антикризову коаліцію понервуватися. Це, на думку нашоукраїнця Михайла Поживанова, і є найбільшим досягненням опозиції після об’єднання: “Вся так звана антикризова коаліція перелякалася настільки, що вони не знають, що їм робити. То Кисельов вносить пропозицію про проведення дострокових виборів разом Президента та парламенту. То Янукович говорить, що це надто рано. То Мороз говорить, що взагалі ніяких жодних перевиборів у цій країні не буде, що всі відбуватимуться у призначений за Конституцією час. Це показало, що навіть реально нічого не роблячи, ми вже перелякали антикризову коаліцію. І це вже реально дуже добре”.

“З такою опозицією працювати дуже важко

Представники ж антикризової коаліції називають опозицію деструктивною і скаржаться, що з такими владними опонентами працювати надзвичайно важко. Дмитро Святаш в інтерв’ю Раді Свобода сказав: “Опозиція має нести якісь нові ідеї щодо розвитку суспільства. А зараз опозиція об’єдналася заради двох цілей: повалення конституційної реформи і проведення дострокових виборів на усіх рівнях влади. Я вважаю таку позицію стовідсотково деструктивною, і з такою опозицією працювати дуже важко”.

Мета – дострокові вибори

Два тижні тому Блок Юлії Тимошенко та “Наша Україна” підписали угоду про об’єднану опозицію у Верховній Раді. Спільною метою об’єднана опозиція поставила проведення дострокових парламентських виборів та виборів до місцевих рад.

Водночас, багато хто з експертів не переконаний, що Конституційний Суд найближчим часом надасть Президентові правові підстави для розпуску Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG