Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Киргизстан порозумілися


Упродовж 5-7-ми днів офіційний Київ і Бішкек мають підписати двосторонній протокол про доступ на ринки товарів і послуг у рамках вступу України до СОТ. Про це домовились по телефону президенти України й Киргизстану Віктор Ющенко та Курманбек Бакієв. Вони також обговорили торговельно-економічну співпрацю між двома країнами. Офіційний Київ розраховує на вступ України до СОТ у першому півріччі цього року.


Упродовж 5-7-ми днів офіційний Київ і Бішкек мають підписати двосторонній протокол про доступ на ринки товарів і послуг у рамках вступу України до СОТ.

Про це домовились по телефону президенти України й Киргизстану Віктор Ющенко та Курманбек Бакієв. Вони також обговорили торговельно-економічну співпрацю між двома країнами.

Віктор Ющенко має намір звернутися до прем''єр-міністра Віктора Януковича з проханням контролювати це питання.

Крім того, український Президент запросив президента Киргизстану відвідати Україну з візитом.

Офіційний Київ розраховує на вступ України до СОТ у першому півріччі цього року.

Українська влада вже неодноразово відкладала прогнозні терміни вступу країни до СОТ. У 2006 роцi було завершено ухвалення необхідних для цього законів, а також підписання двосторонніх угод про доступ на ринки товарів i послуг із країнами-членами СОТ, за винятком Киргизстану.

Матеріали до теми:

• До СОТ на випередки. • Україна на шляху до СОТ: захист вітчизняного виробника у сільському господарстві та інші проблеми. • Вступ України до СОТ: перспективи і перешкоди.
XS
SM
MD
LG