Доступність посилання

ТОП новини

Готові на все! На що здатні чоловіки заради Жінки та Кохання?


Надія Шерстюк, Микита Моїсеєв /images/photo/Gastelo_200.jpg Гастелло O.G.I. Records Весна бере своє, її хода непереможна, так само як хода натовпу закоханих і не дуже громадян, які сьогодні, у останній робочий день цього тижня поспішають привітати колег та знайомих, а також принагідно купити подарунки для своїх коханих або просто рідних та знайомих жінок. Сьогодні та завтра будуть вельми популярними зізнання у найщиріших почуттях, автомобільні пробки, закупівельний бум а, можливо, і справжнісінькі геройські вчинки. На що здатен чоловік заради Жінки? Які карколомні зміни в історії людства відбувались через Кохання?

ГЛАС НАРОДУ:
На що ви готові заради коханої?
Юрій, школяр:
- Не доводилося...не можу сказати, який вчинок я би зробив. Дивлячись, яка ситуація буде.
Олег, студент Криворізького технічного університету:
- По-перше, я ніколи нікого не кохав. Тому я не готовий відповісти на це питання. Я думаю, що не зможу переступити межу своїх принципів та ідеалів, навіть якщо я закохаюсь.
Олександр, менеджер:
- Заради коханої жінки будь-який чоловік здатний на все, крім злочину, звичайно. Подвиг — не обов"язково щось матеріальне, треба просто її кохати.
Олексій, інженер-будівельник:
- Заради коханої жінки — зорі з неба! Один раз у житті для коханої дівчини я хотів повісити квітку на балкон 2 поверху. Ми з друзями старалися, скотчем її кріпили, була зима...у нас нічого не вийшло.
На що здатні чоловіки заради жінок?
Марина, журналіст:
- Чоловіки здатні на словесні подвиги! Коли справа доходить до практики, мало хто підтверджує свої слова вчинками.
Валентина Федорівна пенсіонерка:
- Коли була молода, то чоловік на руках носив, а зараз жаліє мене.
Настя, школярка:
- Моєї подружки хлопець розбив скло і уламком видряпав у себе на руці її ім"я. Це божевілля, вона його покинула.
Марія, пенсіонерка:
- Здатні! Якщо люблять жінку. У мене мій перший чоловік ( поки подружка його "не відбила") робив усе, що я бажала!
Наталія, продавець:
- Чоловік просто повинен любити жінку. У мене такий був, дуже добрий чоловік, ми з ним прожили 9 років .Він помер.


Чоловіки, дивуйте жінок! Це їхня психологічна потреба

Журналіст грузинської служби Радіо Свобода Коба Ліклікадзе:"Для мене великий подвиг бути тут у Києві напередодні 8 березня і не спокуситись українськими дівчатами!"
Завдяки відомому російському поету Миколі Некрасову ми знаємо, на що здатні жінки (принаймні з російської глибинки). Вони, якщо на те буде потреба, і коней хвацько можуть зупинити і в “ізбу” , що палає, теж увійдуть. А от на що здатні чоловіки заради представниць прекрасної статі? У середньовічній Грузії закоханий юнак, щоб довести свою палку любов до дівчини, йшов у гори, усамітнювався у печері і нічого не їв. Розповідє кореспондент грузинської служби Радіо Свобода Коба Ліклікадзе:

“Зараз Грузія все більше орієнтується на європейську культуру, тому такі героїчні вчинки відходять у минуле. Просто треба пристрасно кохати жінку, не дивитися, з якої родини вона походить, чи заможна вона. Один мій знайомий заради коханої відмовився від поїздки до США для навчання. Це своєрідний подвиг”.

Робити незвичні вчинки заради коханої людини дуже добре, вважає психолог Наталія Кухтіна. Особливо якщо чоловік хоче зробити щось приємне. Очікування дива від чоловіка генетично закладене у кожній жінці, впевнена вона:
Психолог Наталія Кухтіна, Центр практичної психології "Галатея":"Жінці весь час хочеться, щоб її дивували. Так уже психологічно організовані представниці прекрасної статі".


“Кожна жінка підсвідомо хоче, щоб чоловік її завоювував, опікав і оберігав. На цьому базується її психологічний інтерес до проявів здивування, неординарних вчинків. Це її робить особливою жінкою!”

Письменник Андрій Курков вважає, що сьогодні чоловіки все менше наважуються утнути щось незвичайне для своєї жінки. Замолоду письменник міг виконати для коханої соло на сопілці поблизу російсько-фінляндського кордону, а тепер став більш розсудливим:
Письменник Андрій Курков: “У 18-20 років я затягнув свою майбутню дружину в Карелію, на кордоні з Фінляндією. Грав їй на сопілці, аж поки нас не почали розшуковувати прикордонники”.


“У сучасній літературі практично немає героїзму. Все перейшло у фантастику. Я думаю, що література віддзеркалює в цьому сенсі і наше життя”.



Заради жінки – на штурм міста чи на війну

Історія, зокрема українська історія, багата на різноманітні романтично-героїчні події, в яких ключовими фігурами ставали жінки. Київський князь Володимир пішов у похід на Корсунь (сучасний Севастополь), щоб змусити візантійського царя видати за нього царівну Анну, каже історик Раїса Іванченко. Дружина турецького султана Сулеймана Пишного – Роксолана змогла переконати свого чоловіка у миролюбній політиці щодо своєї батьківщини. І 40 років турецькі війська не робили набігів на українські землі. Навіть друга дружина гетьмана Богдана Хмельницького – Олена Степова стала приводом для початку визвольної війни, Каже Раїса Іванченко:

Богдан Хмельницький
“Визвольна війна почалася з наїзду поляків на хутір Хмельницького – Суботів. Шляхтич Чаплинський зруйнував його господарство і вкрав його дружину Олену. Коли Богдан Хмельницький зрозумів, що ані польські суди, ані польський король не можуть його захистити, він розв”язав війну як помсту. Зрештою, він повернув свою дружину!”

Цікаво, чи хотілося б повернутися в ті часи актрисі Ользі Сумській, адже зараз, зітхає вона, чоловіків-героїв майже нема. Справжі ж герої сьогодення — жінки, які якраз-то і жертвують, за словами пані Ольги, усім заради коханих:
Актриса Ольга Сумська: "Щаслива та жінка, яка позбирала цілу колекцію “зірок з неба”!"


“Я би мріяла про те, щоб мені хтось зірку з неба приніс! Цілий кошик зірок! Ми, жінки, просто собі інколи нафантазовуємо багато чого про чоловіків. Хоча б по телебаченню на таких подивимось!”

А співачка Марія Бурмака дивиться на чоловічу героїку прозаїчніше. Адже головне для жінки не безглузді або несподівані дії, а відчуття "сильного плеча" поруч і усвідомлення того, що ти кохана людина.

“Якщо чесно, я не люблю несподіванки. Слава Богу, моя кохана людина доводить свою любов кожен день”.

Не надто українські зірки схильні до героїки, якщо вірити нашим попереднім респондентам. Зовсім по-іншому думає Лесь Подерв''янський, який виводить формулу "ідіотичного героїзму", при чому нестандартні вчинки, як сам каже, робити треба не лише заради кохання. На жаль, культовий письменник та художник не захотів ділитись власним досвідом, що ж саме ідіотського він робив у житті.

Лесь Подерв''янський
(k1.tv)
“Треба дивитися, яка жінка. Якщо ти хочеш її підкорити, то нема універсальних рецептів. На одну це може подіяти, а друга подумає – та щоб я з цим ідіотом! Я періодично роблю такі ідіотські вчинки, чоловіки часто поводяться ідіотськи деструктивно, це притаманна їм риса.”

Відверте зізнання від пана Подерв''янського напевно не варто вважати керунком дій, адже, як виявляється, героїзм не всім до вподоби. Що ж, напевно, тому він зараз і не модний. Власне і сама похвала "ну ти герой!" у вустах сучасної людини сприймається радше як кпини. Тому будьте обережні, вибираючи спосіб привернути увагу коханої. Тим більше напередодні восьмого березня, коли кількість героїв збільшується пропорційно до проданих квітів та помитого посуду.



Аудіозапис програми. Перший випуск: Аудіозапис програми. Другий випуск:

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG