Доступність посилання

ТОП новини

Київ та Брюссель мають великі шанси досягти згоди щодо змісту майбутньої угоди


Про це заявив Віктор Ющенко після зустрічі із представником ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Хав’єром Соланою. Президент України пропонує не перевантажувати емоційно двосторонні переговори України і Євросоюзу щодо нової угоди про поглиблення відносин із ЄС. Йдеться про суть нової угоди. Київ хоче, аби це була угода про асоціацію, а Брюссель таких обіцянок не дає.


Про це заявив Президент України Віктор Ющенко після зустрічі із представником ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Хав’єром Соланою.

Президент України Віктор Ющенко пропонує не перевантажувати емоційно двосторонні переговори України і Євросоюзу щодо нової угоди про поглиблення відносин із ЄС.

Йдеться про суть нової угоди. Київ хоче, аби це була угода про асоціацію, а Брюссель таких обіцянок не дає. Український резидент заявив, що Україна і ЄС, поважаючи одне одного, можуть досягти спільних цілей.

Ющенко зазначив, що він намагається зробити відносини з Євросоюзом конструктивними. За його словами, не потрібно публічно дискутувати щодо назви нової угоди.

Віктор Ющенко у Брюсселі бере участь у саміті Європейської народної партії. Серед головних тем форуму – розвиток Євросоюзу та Європейська енергетична стратегія.

Президент України вважає дуже важливим, щоб в Європі почули прагнення України. Про це він заявив після зустрічі з Президентом Європарламенту Гансом-Гертом Поттерінгом. Віктор Ющенко зауважив, що Україна готова допомогти ЄС в реалізації її пріоритетних завдань.

А голова Європарламенту Ганс-Герт Поттерінг зі свого боку заявив, що Україна йде європейським шляхом, вона є європейською країною і до неї та її Президента Європарламент ставиться з симпатією.

Ганс-Герт Поттерінг: «Україна має європейські прагнення і нині ми маємо крок за кроком розвивати наші відносини. Ми маємо реалізувати розширену угоду, яка, сподіваюся, дозволить нам мати дуже тісні відносини між Україною та Євросоюзом».

Президент України повідомив, що запросив Президента Європарламенту відвідати Україну і отримав його згоду.

Віктор Ющенко також висловив вдячність за внесення депутатами Європейського парламенту на розгляд цього органу проекту Декларації про визнання Голодомору 1932-33 років в Україні геноцидом української нації, звернувшись до Ганса-Герта Поттерінга з проханням особисто підтримати цю ініціативу.

Напередодні Єврокомісія повідомила про значне збільшення фінансової допомоги Україні, яка з 2007 до 2010 року складатиме майже півмільярда євро.

Матеріали до теми:

• Ющенко зустрічається з європейськими лідерами у Брюсселі.
XS
SM
MD
LG