Доступність посилання

ТОП новини

«Народна самооборона» у Львові: старі обличчя нової команди


Галина Терещук Львів, 9 березня 2007 ( Radiosvoboda.ua) – Львів і Харків — два міста, де лідерові «Народної самооборони» Юрієві Луценкові міська влада забороняла проводити акції. Сьогодні Юрій Луценко закликав львів’ян вступати в самооборону.

Міський голова Львова вважав неприпустимим проводити у Львові політичну акцію з концертом, оскільки триває передвеликодній піст. Голові Львівської обладміністрації Петрові Олійнику особисто довелось просити дозволу у представників Греко-Католицької Церкви. За згодою останніх, концерт відбувся, але виконували лише українські патріотичні пісні.

Візит Луценка до Львова у шевченківський день викликав неоднозначне ставлення у частини львівської влади. Це перший його приїзд до Львова у ролі лідера громадської організації.

Юрій Луценко закликав львів’ян прокидатись від сплячки і відстоювати своє право – вимагати від влади відповідальності за надані обіцянки.

Луценко подав у відставку з посади радника Президента

Сам Юрій Луценко, щоб бути людиною вільною, подав у відставку з посади радника Президента України: «Я особисто написав у п’ятницю заяву з проханням звільнити мене з посади радника Президента, щоб пан Олександр Мороз і іже з ним не переживали, що я застосовуватиму адмінресурс. Спершу я хотів помінятись з Морозом своїми ресурсами, запропонувати йому сцену, статус радника, а собі побути спікером. Я вільна людина, у вільній країні і на задній план відходять особисті, персональні якості Президента Ющенка».

Наразі лідер самооборони не знає, коли відбудеться Марш справедливості на Київ. Юрій Луценко зазначив, що фінансує Самооборону підприємець Давид Жванія. А ось скільки коштувала акція у Львові, пан Луценко не знає.

Правоохоронні органи отримали нову амуніцію

Згадав Юрій Луценко і своє колишнє міністерство. За його словами, правоохоронні органи знову перетворились в репресивний апарат, який невдовзі стане каральним органом для мислячих людей. У нього є відомості, що 3 березня для міліціонерів придбали бронежилети, каски і кийки на суму більше 30 мільйонів гривень. «Це означає, що кожен міліціонер, який працює в підрозділах громадської безпеки, через дурість і боягузливість вождів втратив 1500 тисячі гривень. Влада, придбавши амуніцію, заявляє цим, що боїться власного народу».

У Львові Юрій Луценко прагне мати нову команду, але серед тих, хто опікувався його візитом, не було жодного нового обличчя. Це переважно люди ще зі старої команди колишнього Президента Кучми. А львівську інтелігенцію на зустрічі з Юрієм Луценком представляли ті ж самі персони, що днями радісно вітали Прем’єр-міністра Віктора Януковича.
XS
SM
MD
LG