Доступність посилання

ТОП новини

Андрій Данилко (Вєрка Сердючка) таки буде представляти Україну на «Євробаченні-2007» у Гельсінкі


Учасника «Євробачення-2007» обирало журі в складі директора творчого об''єднання й розважальних програм НТУ Олени Мозгової, президента НТУ Віталія Докаленка, віце-президента конфедерації дизайнерів і стилістів України Оксани Новицької, президента спортивного комітету України Святослава Влоха, народного артиста України Яна Табачника, а також шляхом інтерактивного голосування телеглядачів під час концерту. Конкурс відбудеться в травні у Фінляндії.


Україну на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2007», що відбудеться в Гельсінкі (Фінляндія), представлятиме Андрій Данилко (Вєрка Сердючка).

Його обрали представники України на цьому конкурсі під час концерту фіналістів національного відбіркового етапу «Євробачення-2007», що відбувся 9 березня й транслювався в прямому ефірі телекомпанії «Перший національний».

Учасника «Євробачення-2007» обирало журі в складі директора творчого об''єднання й розважальних програм НТУ Олени Мозгової, президента НТУ Віталія Докаленка, віце-президента конфедерації дизайнерів і стилістів України Оксани Новицької, президента спортивного комітету України Святослава Влоха, народного артиста України Яна Табачника, а також шляхом інтерактивного голосування телеглядачів під час концерту.

Андрій Данилко переміг у фіналі відбору на «Євробачення-2007», набравши близько 6 тис. голосів з понад 17 тис. телеглядачів, які проголосували, і одержавши 7 балів (найвищий бал) від журі.

Як повідомляло агентство, Українська народна партія виступала проти трансляції виступу Андрія Данилка на Першому національному каналі в день народження Тараса Шевченка 9 березня.



За право представляти Україну на «Євробаченні-2007» з 18 зареєстрованих заявок журі були відібрані 8 кандидатів: Євгенія Власова, Віталій Козловський, Олена Гребенюк, Андрій Данилко (Вєрка Сердючка), Василь Бондарчук, групи «Авіатор» і «Не Ангели», але 21 лютого Віталій Козловський відмовився брати участь у фіналі відбіркового туру.

Фінальний концерт «Євробачення-2007» відбудеться 10-12 травня в Гельсінкі.

В 2007 році Україна п''ятий рік братиме участь у «Євробаченні», за цей час нашу країну на цьому конкурсі представляли Олександр Пономарьов, Руслана, група «Гринжоли» і Тіна Кароль.

У фіналі «Євробачення-2006» у Греції представниця України Тіна Кароль зайняла 7 місце.

В 2004 році українська співачка Руслана Лижичко виграла конкурс «Євробачення» в Туреччині. Про все це повідомили «Українські новини».
XS
SM
MD
LG