Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Кличко оголошує про намір об’єднати чемпіонські титули в суперважкій вазі професійного боксу


Геннадій Мороз Київ, 12 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — У наступному поєдинку Володимир Кличко прагне вийти на ринг проти чинного чемпіона світу однієї з двох найпрестижніших версій світу. Про власні наміри здобути титул абсолютного чемпіона український боксер заявив одразу після тріумфального завершення останнього матчу проти американця Рея Остіна.


Усупереч своїм передматчевим похвалянням Рей Остін зміг протриматися в рингу проти Володимира Кличка лише трохи більше 4 хвилин. Після кількох влучань українця всередині другого раунду претендент на чемпіонський титул опинився на підлозі рингу в німецькому Мангаймі. Після чого арбітр присудив молодшому Кличкові перемогу технічним нокаутом у другому раунді.

Утім, як з’ясувалося вже після матчу, Володимир налаштовувався саме на дострокову перемогу. «Завдяки передматчевим інтерв’ю Рея Остіна і його промоутера Дона Кінґа я був мотивований на жорстку і швидку перемогу. Хоча я сам не очікував, що звитяга прийде настільки швидко», — признався Кличко-молодший.

У поєдинку з Реєм Остіном українець проводив обов’язковий захист чемпіонських титулів за версіями IBF і IBO. І в цьому матчі Володимир Кличко здобув уже 48 перемогу в своїй кар’єрі, 43 з яких були здобуті нокаутом.

Боксерські плани

А відтак уже в наступному поєдинку молодший із Кличків прагне зустрітися в рингу з володарем чемпіонського поясу однієї з двох найпрестижніших версій планети.

«Незабаром розпочнуться переговори і з чемпіоном світу за версією WBA Миколою Валуєвим, і з чемпіоном світу за версією WBO Шенноном Бріггсом. Одначе я добре усвідомлюю всю складність переговорного процесу. До того ж обом цим боксерам спершу необхідно відстояти свої чемпіонські пояси в чергових поєдинках», — сказав український боксер.

Зауважу, що у своїх найближчих планах Володимир зовсім не згадує про титул Всесвітньої Боксерської ради, чемпіоном якої є Олег Маскаєв. Адже про свої зазіхання на чемпіонський пояс WBC оголосив Віталій Кличко, який нещодавно завив про повернення в професійний бокс.

Футбол: Київське «Динамо» несподівано втрачає очки в матчі у Кривому Розі в матчі 18 туру Чемпіонату України

Київське «Динамо» лише на 97 хвилині гри у Кривому Розі врятувало нічию в поєдинку проти місцевого «Кривбасу». У складі столичного клубу відзначився Шацьких.

Осічкою «динамівців» миттєво скористався донецький «Шахтар». У непростому матчі у Харкові чемпіони України з мінімальним рахунком 1 : 0 переграли нині третю команду Чемпіонату — місцевий «Металіст».

Таким чином, «Шахтар» скоротив відставання від «Динамо» вже до двох очок.
XS
SM
MD
LG