Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Кличко хоче забрати пояс у «російського гіганта», тим часом російський президент здійснює релігійну «піар-акцію».


Василь Зілгалов Прага, 12 березня 2007(RadioSvoboda.Ua) – Така спортивна зірка, як український боксер, чемпіон світу у суперважкій вазі – Володимир Кличко “рятує імідж України”, пишуть у понеділок європейські газети. А візит Володимира Путіна до Ватикану цього вівторка преса називає “бажанням Володимира Путіна поспілкуватися з Папою Бенедиктом Шістнадцятим німецькою мовою”.

Німецька “Франкфуртер Альґемайне” пише у понеділок, що український супер боксер, чемпіон світу за престижною версією Ай-Бі-Еф, Володимир Кличко не лише відстояв минулої суботи свій титул чемпіона світу, пославши у другому раунді в “глухий нокаут” на рингу у німецькому Мангеймі американського боксера Рея Остіна “за допомогою потрійних хуків”, а й, так би мовити “, нокаутував” при цьому відомого американського промоутера Дона Кінґа. Останній мав намір знову монополізувати суперважкий дивізіон у світовому професійному боксі.

А британська “Ґардіан” пише про перебіг переговорів про об’єднавчий бій між Володимиром Кличком і російським боксером, “звіром зі Сходу”, Ніколаєм Валуєвим, котрий володіє світовим поясом за версією Дабл’ю-Бі-Ей. Обидва боксери давно вже не проти такого поєдинку але, як вважає “Ґардіан”, головною перешкодою у цьому є той же Дон Кінґ, який є “головною дієвою особою переговорного процесу”.

Впливова лондонська “Файненшел Таймс” пише у понеділок, що цього тижня російський президент Владімір Путін “відвідує Італію та Грецію, зустрічається з Папою Бенедиктом Шістнадцятим і підписує угоду про новий нафтогін”. Газета інформує, що Путін “продовжить переговори з новим Папою про стосунки між католицькою та російською православною церквами і про можливість візиту Папи до Москви”.

Лондонська ж “Ґардіан” сумнівається у близькій можливості візиту Папи до Москви, але вважає, що ця зустріч Путіна і Бенедикта у вівторок “принесе користь маленькій католицькій громаді в Росії”. Газета також нагадує, що свого часу Владімір Путін “двічі зустрічався з Іваном Павлом Другим, але ніякого запрошення щодо приїзду Папи до Москви тоді не пролунало”.

“Ґардіан” наводить слова католицького нунція у Москві Менніні, котрий не сумнівається, що “зустріч у вівторок матиме світовий резонанс” і що “це буде поважний жест з боку президента Росії, який говоритиме зі Святим Отцем його рідною мовою, яку Путін знає дуже добре”.

І та ж “Ґардіан” пише у понеділок про попередження з боку Генсека НАТО Яапа де Хооп Схеффера, що “альянсу загрожує розкол між країнами, які будуть захищені запропонованою США програмою протиракетної оборони, та іншими, котрі залишаться перед ракетною загрозою з боку Ірану”. “Ґардіан” цитує слова з інтерв’ю Генсека НАТО лондонській “Файненшел Таймс”, що “в НАТО не повинно бути ліги А і ліги Б..., неподільність безпеки є провідним принципом”.
XS
SM
MD
LG