Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна» і БЮТ домагатимуться від коаліції виконання своїх вимог


Фракції блоків «Наша Україна» і Блоку Юлії Тимошенко мають намір залишити сесійну залу Верховної Ради в разі відмови коаліції виконати їхній список вимог.

Фракції блоків «Наша Україна» і Блоку Юлії Тимошенко мають намір залишити сесійну залу Верховної Ради в разі відмови коаліції виконати їхній список вимог, повідомляють «Українські новини».

Про це сказав лідер фракції НУ В''ячеслав Кириленко на спільному з БЮТ засіданні за участі Президента Віктора Ющенка.

Свої вимоги фракції мають намір викласти в спільній заяві з 16 пунктів про системні негайні заходи для вирішення політичної, соціально-економічної кризи.

«Це, по суті, маніфест опозиційних сил у парламенті, що дає основні вимоги й значною мірою відповіді опозиції на низку соціальних, економічних, правових і загальнополітичних питань», - сказав Кириленко.

Він вважає, що з такою заявою опозиція могла б виступити у вівторок.

Кириленко сказав, що впевнений у тому, що ці вимоги не будуть підтримані коаліцією.

«Я переконаний, що коаліція відхилить всі 16 вимог об''єднаної опозиції, мотивуючи це різними причинами, але найбільше це будуть політичні причини, просте небажання визнати саме існування опозиції й небажання йти назустріч опозиції, що, безумовно, не може мати місця в демократичній країні. У такому разі нам нічого більше не залишиться, крім як на період до початку, наприклад, скликання Президентом круглого столу, але під чіткі зобов''язання правлячої коаліції залишити залу пленарних засідань і пропагувати свою позицію в тому числі в областях», - сказав депутат.

Як повідомляло агентство, 24 лютого Блок «Наша Україна» і Блок Юлії Тимошенко домовилися про створення об''єднаної опозиції.
XS
SM
MD
LG