Доступність посилання

ТОП новини

Про єдину державну. З Донецька до Києва.


Тарас Москалюк Донецьк – Київ, 13 березня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) — Секретар Донецької міськради Микола Левченко сьогодні, щоб зробити російську мову єдиною державною для України, приїхав до Києва. Спілкування з журналістами закінчилося кефіром, точніше, обливанням пана Левченка кисломолочною продукцією після прес-конференції.

Миколу Левченка після проведеної в УНІАНі прес-конференції на тему "Про державну мову" двоє невідомих хлопців облили кефіром і втекли. Київ, 13 березня 2007 р.
Секретар Донецької міськради Микола Левченко заявляє, що його викликає на допит з метою з’ясування його причетності до авторства звернення до депутатів Тернопільської та Львівської міськради СБУ.

Про кількість мов і ...пальми

На одній зі своїх сесій донецькі депутати ухвалили звернення, у якому вимагали визнання російської мови як другої державної. У листі також містилися доволі образливі вислови на адресу мешканців західних регіонів України. Секретар Донецької міськради не приховує, що є одним з авторів цього звернення. І роздає на горіхи не лише мешканцям Львівщини та Тернопільщини, а навіть громадянам Південноафриканської республіки:

“Сусідня держава, маленьке Придністров’я, хоча й невизнане, але має три державних мови. Російську, молдавську та українську, про всяк випадок. Швейцарія, цивілізована держава, – три мови. Канада — дві мови. Навіть ПАР — там люди щойно з пальм злізли, а мають вісім мов. І сьогодні ті, хто не визнає російської мови, такі ж самі люди на пальмах”.

Мер Донецька про СБУ не чув

Міський голова Донецька Олександр Лук’янченко повідомив, що днями до Донецької міськради надійшов лист від депутатів Тернополя. Лист перебуває на розгляді в одній з депутатських комісій, яка має вирішити його подальшу долю, та підготувати відповідь. Міський голова нічого не знає про будь-які слідчі дії з боку СБУ.

“Жоден адміністративний орган, у тому числі СБУ, ніяких слідчих дій в міськраді не проводить. У всякому разі, мені про це нічого не відомо”.

На одному з міських телеканалів Донецька напередодні відбулися теледебати Миколи Левченка та його прибічників з представниками правих національних рухів та партій. На дебати були запрошені й депутати Тернопільскої міськради.

Альтернативні пропозиції

Під час телеефіру проводилося опитування глядачів. За єдину державну українську мову висловилися 2 тисячі донеччан. 11 тисяч бажають розмовляти лише російською. А 200 глядачів висловилися за регіональну мову – англійську.

Матеріали до теми:

• Одеса тиждень буде “говорить по-русски”. • Дні українського кіно в Криму присвячені річниці командувача УПА Романа Шухевича. • Люди і книги. – Рік книги в Україні. • День рідної мови.
XS
SM
MD
LG