Доступність посилання

ТОП новини

Мер Москви Юрій Лужков може стати персоною нон-ґрата в Україні


Такі наслідки може мати його виступ у Севастополі, повідомила СБУ. Мер Москви, відкриваючи культурний центр «Дім Москви» у Севастополі минулого місяця, привселюдно поставив під сумнів статус Кримського півострова в складі України. Лужков закликав українських громадян брати участь у масових акціях політичного характеру. Міністерство закордонних справ України засудило висловлювання московського мера.


Такі наслідки може мати його виступ у Севастополі, повідомила Служба безпеки України.

Речниця СБУ Марина Остапенко сьогодні заявила:
“Служба безпеки ретельно вивчила заяви, зроблені паном Лужковим і дійшла до такого висновку, що заяви пана Лужкова, як офіційного представника влади іншої країни, щодо заохочення дій, щодо перешкоджання співробітництва України із євроатлантичними структурами суперечать статті 1-ій Конституції України. І можуть слугувати закликом до ініціювання в Україні акцій проти НАТО і призвести в кінцевому рахунку до масових заворушень. Таким чином, є необхідність опитати Лужкова та визначити подальші заходи, щодо реагування”.

Мер Москви, відкриваючи культурний центр «Дім Москви» у Севастополі минулого місяця, привселюдно поставив під сумнів статус Кримського півострова в складі України. Лужков закликав українських громадян брати участь у масових акціях політичного характеру.

Міністерство закордонних справ України засудило висловлювання московського мера.
XS
SM
MD
LG