Доступність посилання

ТОП новини

Подвійний вступ. Чому протестують львівські студенти?


Галина Терещук Львів, 14 березня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) - Більше 3 тисяч молодих людей сьогодні вийшли на марш-протест у Львові, не погоджуючись із нововведеннями Міністерства освіти та науки від лютого цього року. Згідно з наказом, студенти, які завершили навчання на 4 курсі, для здобуття диплому про повну вищу освіту (тобто диплом магістра) мають складати ще одні вступні іспити.

Львівські студенти під стінами облради скандували:

“Ганьба! Міністру ганьба!”

Студентів не попередили

Молодь вимагає зупинити наказ міністерства. Адже ніхто заздалегідь не попередив студентів перед вступом, що вони мають вдруге здавати іспити після 4 курсу. Вони вважають, що це злочин проти студентства і вимагають звільнення соціаліста Станіслава Ніколаєнка з посади міністра.

Четвертокурсниця університету імені Франка сказала:

"Зросте оплата, не всі матимуть змогу отримати диплом, навіть ті, які вчились на відмінно. А бакалавр в Україні не освіта".

Студент філософського факультету Андрій Мочерад:

"Скажімо, людині на першому курсі легше, вона може підготуватись. А що робити тим, хто на 4, які за це літо мають наздогнати багато, щоб вступити?"

Їх підтримали депутати

Депутат облради Лев Захарчишин підтримав акцію протесту і вважає:

"Вимоги обгрунтовані. Це крок до корупції, звичайно".

На сесію Львівської облради прибув представник міністерства, який роз’яснював студентам і депутатам зміни щодо отримання диплому, які відповідають Болонській угоді. Однак не зумів переконати обранців, які більшістю голосів підтримали вимогу студентства Львівщини щодо призупинення дії наказу Міністерства і домагатимуться від парламентарів розгляду цього питання.

В іншому разі студенти готові до всеукраїнських масових протестів, оскільки нововведення міністерства вважають кроком до ще більшого хабарництва у вузах.
XS
SM
MD
LG