Доступність посилання

ТОП новини

Як через “музей української окупації” Національний фронт посварився з Народним фронтом.


Володимир Притула Сімферополь, 14 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Депутати Севастопольської міськради від Російського блоку пропонують створити у місті так званий "Музей необандерівської окупації Севастополя". Депутат Андрій Меркулов, який озвучив цю пропозицію, вважає, що це буде "адекватною відповіддю" на пропозицію Президента Віктора Ющенка створити в Україні Музей радянської окупації. Тим часом у сусідньому Сімферополі проросійські активісти не тільки презентували так званий “Музей української окупації Криму”, але й уже встигли пересваритися через нього.

"Музей української окупації Криму".
Ідея створення так званого “Музею української окупації Криму” не тільки внесла сум’яття у й так не дуже згуртовані шеренги проросійських активістів півострова, але й серйозно їх розсварила. Наприклад, у діалозі Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” і Національного фронту “Севастополь-Крим-Росія” переважають такі слова як “провокатори”, “зрадники”, “агенти спецслужб”, “клоуни” і “клони”.

Музей кримської окупації – відповідь Президенту

Днями активісти Національного фронту провели біля стін Представництва Президента України в автономії чергову політичну акцію, де презентували кілька стендів, які назвали “Музеєм української окупації Криму”.

Лідер Національного ронту "Севастополь- Крим-Росія" Сергій Шувайников.
Один з лідерів цієї організації Сергій Шувайников заявив, що це реакція кримчан на образливу для них заяву Віктора Ющенка в Тбілісі про необхідність створення в Україні Музею радянської окупації:

“Ми сподіваємося, що все ж така висока посадова особа, як Президент, задумається і ця ідея ніколи не буде реалізована. В іншому ж випадку ми будемо вимушені створити пересувні “музеї окупації”, тільки уже української окупації, в усіх регіонах Криму”.

Хто кому “зрадник” і “самозванець”?

Проте активісти інших проросійських організацій автономії цю ідею не оцінили. Координатор іншого фронту — Народного — Валерій Подьячий назвав її “провокаційною”, а авторів ідеї — “зрадниками”:

Лідер Народного фронту "Севастополь- Крим-Росія" Валерій Подьячий.
“Створювати такий музей немає сенсу. А їхня мета – створити інформаційний привід, покрасуватися, розкрутити “клон”, яким є так званий Національний фронт. Він з’явився зовсім недавно. Ми вважаємо, що це проект українських спец-служб”, — заявив активіст Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” Валерій Подьячий.

Українські спецслужби з цього приводу мовчать, а от Сергій Шувайников з Національного фронту називає колег-опонентів з Народного фронту “самозванцями”:

“Це кілька людей, які себе назвали “політичним проектом “Народний фронт”, і які вважають нас конкурентами. В усіх наших діях вони бачать злий намір. Я ж вважаю, що їхня діальність, а їх лише 2-3 людини, більше нагадує клоунаду, яка лише ганьбить російський рух”, — вважає один із лідерів Національного фронту “Севастополь-Крим-Росія” Сергій Шувайников.
XS
SM
MD
LG