Доступність посилання

ТОП новини

Харківська сварка за бренд.


Олена Солодовнікова Харків, 14 березня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) - У Харкові триває конфлікт між двома медіа-проектами, які мають однакові назви. Обидві структури претендують на бренд “Міська варта”. А їхні керівники звинувачують один одного у провокаціях та рейдерстві. Яка з “варт” справжня?

Медіа-група “Міська варта” з’явилась у червні минулого року, її засновники від самого початку наголошували на своїй опозиційності до міської влади. Однак за чотири місяці майже весь колектив медіа-групи заявив про втручання у редакційну політику і написав заяви про звільнення.

Хто фінансист конфліктуючих?

Проект під старою назвою продовжила робити нова команда. Як і раніше, його фінансує один зі співвласників мережі супермаркетів “Таргет” Владислав Протас.

Колишній керівник-медіа групи Ростислав Касьяненко звинувачує пана Протаса у рейдерстві. Він вважає, що той незаконно використовує бренд “Міської варти” і не має права називати себе її лідером. Натомість Касьяненко каже, що саме він є головою правління Харківської обласної організації “Міська варта”, отже є справжнім власником цієї символіки:

“Використовується символіка “Міська варта” під час акцій із захисту торговельної групи “Таргет”, незважаючи на те, що правління громадської організації не брало участі у цих акціях”.

Права на назву і символіку

Владислав Протас наголошує, що називає себе лідером руху. Крім того, він стверджує, що має всі законні права на “вартовську” символіку – це зелена літера “Z” на білому фоні. За словами Владислава Протаса, засновником медіа-проекту є не громадська організація “Міська варта”, а іноземне підприємство з такою самою назвою. Навіщо було реєструвати цю компанію закордоном, пан Протас не уточнює:

“Іноземне підприємство “Міська варта” з’явилось набагато раніше. І закріпило права на цей знак ще до того, як громадська організація “ Міська варта” звернулась до нас, щоб зареєструватися під цим ім’ям і за правами на використання цього знака”.

Сили сторонні і космічні

Ростислав Касьяненко стверджує, що тепер на нього тиснуть. У січні він звернувся до міліції з проханням гарантувати безпеку йому та його родині. Приводом для цього стала розмова Касьяненка з представником чеченської діаспори. Той повідомив журналісту, що на нього готується замах:

“Прізвища братів Протасів звучали в розмові, яку зі мною вів представник чеченської діаспори”.

Владислав Протас ці звинувачення всерйоз не сприймає і відкидає:

“У людини дуже багата фантазія. Нещодавно я “замовляв” його у чеченців. Тепер я “ рейдер”. Не виключаю, що незабаром я замовлю його марсіанам, щоб вони його забрали”.

Суди і перші поступки

Наразі у харківських судах кілька справ між претендентами на бренд “Міська варта”. Так звані “перші вартові” зараз працюють над інтернет-сайтом та готують нову телевізійну програму, яку пов’язують з ім’ям одного з міських керівників. Від старої назви журналісти не хочуть відмовлятися принципово. Втім, щоб запобігти плутанини, пішли на поступки. До назви “Міська варта” додали слово “справжня”.
XS
SM
MD
LG