Доступність посилання

ТОП новини

У відносинах України з Європейським Союзом настав час нового реалізму, заявив Віктор Ющенко


Україна підтверджує свій намір реалізувати копенгаґенські критерії, необхідні для членства в ЄС, наголосив Президент під час візиту до Данії.

Україна підтверджує свій намір реалізувати копенгаґенські критерії, необхідні для членства в ЄС, наголосив Президент під час візиту до Данії.

Ці критерії Київ приймає як критерії власної перспективи, сказав Ющенко у виступі в Копенгаґені перед членами Данського товариства зовнішньої політики, представниками політичних і громадських кіл країни, дипломатами і журналістами.

Перетворення, необхідні Україні для виконання цих критеріїв, — це єдиний шлях перетворення України на успішного й конкурентноздатного учасника європейського життя, заявив Президент.

Він переконаний, що без України та інших держав регіону справжнього об’єднання Європи не відбудеться.

Ющенко закликав партнерів України керуватися реалістичними підходами і відійти від політичних дискусій та зосередитися на суті відносин.

Така політика нового реалізму створить передумови для справжнього євроінтеграційного прориву України, вважає він.

Ці думки Президент України висловив і в своїй статті «Реалістичний Київ» у міжнародному щоденнику ділових кіл «Вол Стріт Джорнал».

Так звані копенгаґенські критерії вперше встановили на засіданні Європейської Ради в Копенгаґені 1993 року. Вони вимагають, щоб держава — кандидат на вступ до ЄС мала: стабільні демократичні інституції, що гарантують верховенство права, дотримання прав людини і захист меншин; дієву ринкову економіку і здатність витримати конкуренцію і ринкові умови всередині ЄС; і здатність взяти і виконати зобов’язання, що випливають із членства, як-то дотримання цілей політичного, економічного і валютного союзу.
XS
SM
MD
LG