Доступність посилання

ТОП новини

Президент критикує Кабінет Міністрів за неефективне погашення заборгованості з зарплатні


Загальна сума боргу з зарплатні за останній місяць зросла на 11 відсотків і становить майже 895 мільйонів гривень, зазначив Віктор Ющенко в листі до Прем’єр-міністра Віктора Януковича. Кількість працівників, які не отримують платню своєчасно, тільки за останній місяць зросла в півтора раза і становить 235 тисяч осіб. Президент переконаний, що забезпечення конституційного права працівників своєчасно отримувати заробітну плату є «справою честі керівників органів державної влади».


Загальна сума боргу з зарплатні за останній місяць зросла на 11 відсотків і становить майже 895 мільйонів гривень, зазначив Віктор Ющенко в листі до Прем’єр-міністра Віктора Януковича.

Кількість працівників, які не отримують платню своєчасно, тільки за останній місяць зросла в півтора раза і становить 235 тисяч осіб.

Особливе занепокоєння, наголосив Президент, викликає зростання на 35 відсотків боргів державних підприємств.

Ющенко вважає, що такий стан свідчить про відсутність в уряду «дієвих правових, економічних та організаційних механізмів розв’язання цієї в першу чергу моральної проблеми».

Президент переконаний, що забезпечення конституційного права працівників своєчасно отримувати заробітну плату є «справою честі керівників органів державної влади».

На початку березня Ющенко вже висловлював Януковичеві занепокоєння ситуацією з погашенням заборгованості з заробітної плати та забезпеченням своєчасних розрахунків із працівниками.
XS
SM
MD
LG