Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Дніпропетровська відбулися два кількатисячні мітинги — прихильників і супротивників Юрія Луценка


Юрій Луценко закликав брати участь у весняних акціях протесту проти чинної влади і вимагати від уряду та парламенту дати звіт про обіцяне «поліпшення життя вже сьогодні». Водночас поруч відбувся альтернативний мітинг під гаслами «Дніпро без Луценщини», «Юро! Досить обіцяти, починай працювати!», «Цей балаган нам не подобається».

Прихильники Юрія Луценка мітингують на площі Леніна в Дніпропетровську 17 березня 2007 року
Понад п’ять тисяч людей, за оцінками правоохоронців, зібралося на центральній плащі міста на підтримку «Народної самооборони» і її лідера в Дніпропетровську. У руках у них — помаранчеві та темно-червоні прапори з написами «Народна самооборона».

Юрій Луценко зі спеціально вибудуваної сцени закликав своїх прихильників брати участь у весняних акціях протесту проти чинної влади і вимагати від уряду та парламенту дати звіт про обіцяне «поліпшення життя вже сьогодні».

«Дніпропетровськ — надія і серце нової, нерозділеної України. Я дуже сподіваюсь, що ви, дніпропетровці, мене в цьому підтримаєте!» — заявив Луценко.

Водночас близько півтори тисячі дніпропетровців із «Братства», Спілки радянських офіцерів України та Комуністичної партії, відділені кордоном із кількох сотень правоохоронців, провели поруч альтернативний мітинг під гаслами «Дніпро без Луценщини», «Юро! Досить обіцяти, починай працювати!», «Цей балаган нам не подобається».

Свистом і гучною музикою вони намагалися заглушити своїх опонентів. Активісти «Братства» організували театралізоване дійство «похоронів Луценка», спаливши манекен, зовні схожий на колишнього міністра внутрішніх справ.

Комуністи, як вони самі казали, користуючись нагодою, виставили агітаційні намети і збирали підписи прихильників проведення регіонального «референдуму» щодо НАТО і ЄЕП. Він, за словами представників обласного осередку Компартії, має відбутися 25 березня.

А активісти БЮТу і «Нашої України» роздавали листівки з запрошеннями найближчої середи прийти під стіни Дніпропетровської міськради — там планують провести мітинг протесту проти комунальних тарифів.

Цієї ж суботи на прес-конференції Юрія Луценка в Дніпропетровську напередодні мітингів народний депутат Давид Жванія повідомив, що бере участь у фінансуванні акцій «Народної самооборони» в регіонах через свої політичні переконання.

А сам Луценко висловив подяку харківській міліції за «блискучу» роботу під час його мітингу в Харкові в п’ятницю.

У тому мітингу взяли участь близько 10 тисяч осіб. За повідомленнями, акція відбулася без ексцесів.
XS
SM
MD
LG