Доступність посилання

ТОП новини

День в історії 19 березня.


Віктор Недоступ Київ, 19 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – 19 березня відбулося перше пограбування банку в історії США, в Петрограді почалась епідемія тифу, імператорська Японія вчинила наймасовішу атаку камікадзе на американський флот, а лідери Західної та Східної Німеччини вперше почали переговори.

19 березня 721 року до н.е. згідно із записами Птолемея мешканці Вавилону спостерігали сонячне затемнення і записали про це у своїх хроніках.

1831 – перше пограбування банку у США. Англійський іммігрант Єдвард Сміт викрадає з банку “Сіті банк оф Нью-Йорк” величезну на ті часи суму – 245 тис. доларів. Невдовзі його спіймають і повернуть більшу частину грошей, а самого грабіжника засудять на 5 років.

1866 – Із Ліверпульського порту виходить американський корабель із зухвалим ім’ям – “Монарх морів”. Більше його ніхто не бачив. Корабель разом з людьми, а їх було 738, без сліду зникає в Атлантиці.

1919 – У Петрограді починається епідемія тифу, що забирає по 200 життів щоденно.

1923 – Члени археологічної експедиції, яка відкопала гробницю Тутанхамона, захворіли на невідому науці хворобу.

1927 – У штаті Вашингтон м’ясник потрошить курча і знаходить у його шлунку шість самородків золота.

1942 – Угорщина вступає у Другу світову війна на боці Німеччини.

1945 – У Японії закривають школи. Всіх дітей старшого віку направляють на військові роботи. Цього ж дня близько 800 осіб гине під час масової атаки камікадзе на американський авіаносець "Franklin"; корабель уцілів.

1945 – Адольф Гітлер видає так званий "Закон Нерона" про знищення всіх німецьких об''єктів, котрі можуть потрапити у розпорядження військ антинімецької коаліції.

1970 – Радянські дисиденти на чолі з академіком Сахаровим звертаються до радянського уряду із закликом до демократизації.

І цього ж самого дня відбулись перші переговори між керівниками Східної та Західної Німеччин – у Берліні зустрілись Віллі Штоф (НДР) і Віллі Брандт (ФРН).
XS
SM
MD
LG