Доступність посилання

ТОП новини

Футболісти львівських «Карпат» відмовилися виходити на матч 19-го туру української першості проти харківського «Металіста».


Геннадій Мороз Київ, 19 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua — Жодного туру без скандалів! Схоже, саме під таким гаслом нині проходить Чемпіонат України з футболу. Цими днями справжнім збурювачем спокою у національній першості стали львівські «Карпати». У неділю львів’яни відмовилися виходити на домашній матч проти харківського «Металіста», пригрозивши виходом із Чемпіонату.


За повідомленням клубного керівництва, львівські «Карпати» останніми днями вразила справжня епідемія грипу. Про масове захворювання гравців та персоналу команди напередодні матчу із «Металістом» львів’яни повідомили керівництво Професіональної Ліги, яка дозволила перенести матч на пізніший термін. Одначе вже наступного дня Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу ухвалене рішення скасував, зобов’язавши «Карпати» грати матч у будь-якому разі. І все ж керівництво і гравці «Карпат» вирішили проігнорувати це рішення.

Вони відверто бойкотували недільний матч у Львові проти харківського «Металіста». І зупинятися на цьому флагман прикарпатського футболу, схоже, не збирається. Останнє рішення КДК української Федерації Президент «Карпат» Петро Димінський назвав дискримінаційним і таким, що суперечить усім принципам fair-play.

Петро Димінський планує особисто зустрітися з цього питання з президентом УФА Мішелем Платіні. А також розглядає можливість зняття команди з Чемпіонату. Розгляд чергового скандалу в українському футболі у відповідних інстанціях, очевидно, відбудеться вже найближчим часом. Тоді ж таки визначиться й доля незіграного поєдинку.

Перебіг Чемпіонату України з футболу

Серед матчів, що таки відбулися в рамках 19-го туру футбольної першості, варто відзначити упевнену перемогу лідера київського «Динамо» над аутсайдером — луганською «Зорею» — з рахунком 4 : 0. На два голи менше забив «Дніпро» у ворота «Таврії». І таким же рахунком 2 : 0 футбольний клуб «Харків» переграв «Іллічівця».

У заключному матчі туру сьогодні зустрічатимуться непримиренні суперники з Донецька — «Шахтар» прийматиме сусідів із «Металурга».

Шевченко вийшов на поле і забив гола

Поява Андрія Шевченка у стартовому складі «Челсі» в черговому матчі англійської Прем’єр -Ліги вельми заспокоїла українських шанувальників футболу. Днями повідомляли про травму українського форварда, яка могла б завадити Шевченкові зіграти в чергових матчах євровідбору в складі національної збірної. Більше того, вже на 4 хвилині поєдинку проти «Шефілд Юнайтед» українець прекрасним ударом зльоту відкрив рахунок у матчі. У підсумку «Челсі» переміг з рахунком 3 : 0 і продовжує боротьбу за чемпіонство із «Манчестер Юнайтед».

Уже сьогодні розпочинається тренувальний збір головної команди України.Вона готуватиметься до чергових поєдинків євровідбору із "Фарерами" та "Литвою".
XS
SM
MD
LG