Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі проходять “Дні НАТО на українському флоті”.


Володимир Притула Симферополь, 20 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) У Севастополі попри антинатовські заходи місцевої влади і низки політичних сил, тривають “Дні НАТО на українському флоті”. Сьогодні його учасники побувають у штабі і на кораблях ВМС України.

“Дні НАТО на українському флоті” розпочалися учора у Севастопольському військово-морському інституті ім. П.Нахімова. У заходах беруть участь представники Місії України при НАТО та Стратегічного командування НАТО з трансформації, серед яких контр-адмірал Ігор Кабаненко, генерал-майор Бйорн Крістіансен, полковник Юрій Ільїн, капітан 2 рангу Лі Абернетті, майор Лін Джоанна Хейс та голова центру інформації та документації НАТО у Києві Мішель Дюре.

Під час лекцій та презентацій розглядаються питання стану та перспектив євроатлантичної інтеграції України, засад зовнішньої політики держави в контексті розвитку її відносин з Північноатлантичним альянсом, співробітництва України з НАТО у різноманітних сферах, зокрема у програмі “Партнерство заради миру”. А сьогодні члени делегації Північноатлантичного альянсу ознайомляться з навчальною базою Військово-морського інституту і побувають на кораблях та у штабі ВМС України...

Як зауважують спостерігачі, такі візити та контакти з військовослужбовцями НАТО сприяють розширенню співпраці у військовій та військово-технічній сферах. При чому така співпраця – це новий досвід українських моряків. Ось, наприклад, сьогодні в м. Гарміш-Партенкірхен (Німеччина) представник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 2 рангу Олександр Воробйов братиме участь у так званій Конференції полковників, яка щорічно проводиться з ініціативи командування Збройних Сил США в Європі.

На конференції, у якій також беруть участь представники військових відомств європейських держав, сторони розглянуть питання оптимізації планів військового співробітництва на 2006-2007 роки. Зокрема, буде проведений аналіз поточного стану виконання Програми українсько-американського співробітництва на 2007-2008 роки, розглянутий стан реалізації започаткованих програм і проектів, особливо у напрямках розвитку Об’єднаних сил швидкого реагування ЗС України, визначені перспективи подальшої професіоналізації Збройних Сил України та розвитку сержантського корпусу. Все це, за твердженням представників ВМС України, сприяє зростанню професійного рівня українських моряків.
XS
SM
MD
LG