Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура обшукує квартиру екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка


Про це повідомила журналістам прес-секретар Луценка Інна Кисіль.


Про це повідомила журналістам прес-секретар Луценка Інна Кисіль.

За її словами, п’ятеро співробітників прокуратури почали обшук у столичній квартирі колишнього міністра внутрішніх справ, лідера громадського руху "Народна самооборона" Юрія Луценка.

Вони не пускають до помешкання ані пресу, ані адвокатів Луценка.

На місце обшуку прибув і депутат Верховної Ради Давид Жванія (фракція «Наша Україна»).

Давид Жванія повідомив журналістам, що слідчі, які проводять обшук у квартирі Юрія Луценка, готують до вилучення документи, гроші та нагородний пістолет

За його словами, серед документів - посвідчення водія, посвідчення народного депутата минулих скликань, посвідчення міністра внутрішніх справ і навіть комсомольський квиток.

Депутат Верховної Ради Микола Катеринчук повідомив журналістам, що Генеральна прокуратура сьогодні викликає колишнього міністра внутрішніх справ, лідера громадського руху "Народна самооборона" Юрія Луценка на допит у рамках розслідування кримінальної справи проти нього.

За словами Катеринчука, Луценко звернувся до депутатів Верховної Ради із проханням написати заяву до Генпрокуратури про захист його конституційних прав.

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз доручив підготувати звернення до Генеральної прокуратури з приводу обгрунтованості обшуку у квартирі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це він повідомив сьогодні на засіданні парламенту. За його словами, це робиться тому, що йдеться про народного депутата кількох попередніх скликань і про людину, яка донедавна була міністром внутрішніх справ України. Олександр Мороз висловив переконання, що Генпрокуратура дасть «відповіді максимально об’єктивні».

У Генеральній прокуратурі не коментують подію, посилаючись на норми Кримінального кодексу України.

Напередодні проти екс-міністра порушили кримінальну справу за підозрою у зловживанні службовим становищем і незаконній видачі зброї.
XS
SM
MD
LG