Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура допитала Юрія Луценка і відпустила під підписку про невиїзд


Лідер громадянського руху «Народна самооборона» повідомив, що відмовився її підписувати. Луценко називає справу проти нього політичною і надуманою, а її справжньою метою — перешкодити лідерові опозиційного руху пересуватися Україною. Він звернув увагу, що такі дії проти нього почалися якраз тоді, коли провідники «Народної самооборони» почали поїздки Східною Україною. У вівторок уранці Генпрокуратура також здійснила обшук у помешканні Луценка.

Юрій Луценко біля будівлі Генпрокуратури.
Лідер громадянського руху «Народна самооборона» повідомив, що відмовився її підписувати.

Луценко називає справу проти нього політичною і надуманою, а її справжньою метою — перешкодити лідерові опозиційного руху пересуватися Україною.

Він звернув увагу, що такі дії проти нього почалися якраз тоді, коли провідники «Народної самооборони» почали поїздки Східною Україною.

Пікет на підтримку Юрія Луценка під час його візиту до Генпрокуратури.
Луценко додав, що й далі має право пересуватися Україною, попередивши слідчого, але ще проконсультується про свої подальші поїздки з адвокатами.

У вівторок уранці Генпрокуратура також здійснила обшук у помешканні Луценка.

2 березня проти нього порушили кримінальну справу про зловживання службовими обов’язками і незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами. Йдеться про звинувачення, пов’язані з видачею колишнім міністром внутрішніх справ іменної зброї.

«Гаряча» прес-конференція Луценка у власній квартирі після обшуку.
За словами Луценка, він є підозрюваним у цій справі.

На наступний допит до Головного слідчого управління Генпрокуратури його викликають на 9 ранку в середу, 21 березня.

Секретаріат Президента назвав дії Генпрокуратури щодо Луценка «новими методами залякування суспільства».

Дії Генпрокуратури щодо Юрія Луценка підтверджують переведення цього відомства у ручний режим управління уряду і коаліції, вважають у Секретаріаті.

Працівники Генпрокуратури виносять з квартири Луценка ящик з вилученими під час обшуку речами.
Голова Секретаріату Віктор Балога припустив, що своїми діями Генпрокуратура прагне обмежити громадянську активність Луценка і прихильників його руху «Народна самооборона».

«Наша Україна» вважає порушення кримінальної справи проти колишнього міністра внутрішніх справ політичною розправою.

Ця справа «означає, що Генеральна прокуратура і силові структури знову стали на шлях не боротьби із злочинністю, а на шлях політичної розправи», заявив Лідер парламентської фракції «Нашої України» В’ячеслав Кириленко.

Антикризова коаліція заперечує звинувачення опозиції.

Матеріали до теми:

• Невиїзний? З Луценка взяли підписку про невиїзд, а перед тих обшукали його квартиру. • Політичне дежавю, або Чому українська влада вдалася до обшуку й допиту екс-міністра МВС Юрія Луценка?
XS
SM
MD
LG