Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Де бачить своє майбутнє Святослав Піскун? Що покращує статистику розкриття злочинів в Україні? Як заманити в дім гроші та кохання?


Ірина Біла Київ, 21 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Якщо серед силовиків Святослав Піскун вже є старожилом, то у великій політиці він усе ж таки дебютант. Утім, в інтерв’ю газеті “День” двічі Генпрокурор спростовує думки, що політика для нього всього лише хобі, і переконує, що своє майбутнє пов''язує саме з депутатською діяльністю. У розмові з журналістами Святослав Піскун також зізнався, чому він припинив боротьбу з Президентом за відновлення в кріслі Генпрокурора, та спрогнозував, у якому разі коаліція може підтримати кандидатуру Віктора Короля на посаду голови СБУ.

Сліпе поклоніння її величності статистиці сидить в українських чиновників у крові на генетичному рівні. Особливо міліцейських, стверджує газета “Україна молода”. Звідси бадьорі рапорти про мало не стовідсоткове розкриття злочинів. Як “малюються” ці цифри – окрема тема, але “особисте зізнання” досі залишається царицею доказів. За інформацією правозахисників, понад 80 відсотків “явок із повинною” в Україні підписуються під тиском та відвертими катуваннями. “Наша міліція – злочинців береже?” – у публікації під таким заголовком журналістка “Газета по-київськи” розповідає, як вона ловила в столичному метро кишенькових злодіїв, тоді як тамтешня міліція боротися з ними і не збирається. У цьому ж числі видання розповідає про засилля в столиці щурів, які вже не надто озираючись прогулюються Хрещатиком. Стаття називається “Пани, що живуть у підвалах”. Якщо вам чогось бракує в житті, це можна виправити завдяки давньокитайській фен-шуй. Скажімо, у вас мало грошей – поставте фонтан або акваріум у південно-східний сектор вашої оселі. Немає кохання – зверніть увагу на південно-західний – саме він відповідає за романтичні стосунки в нашому житті. Про те, як саме варто оформлювати ці сектори, розповідає газета “Сегодня” у статті “Як заманити в дім кохання”.
XS
SM
MD
LG