Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську депутати вирішили розпочати нову перевірку обґрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги


Таке рішення ухвалили сьогодні на сесії під тиском понад тисячі мітингувальників, які стояли під стінами міськради.

Таке рішення ухвалили сьогодні на сесії під тиском понад тисячі мітингувальників, які стояли під стінами міськради.

Депутати створили робочу групу і доручили їй контролювати перевірку обґрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у місті. За рішенням, комунальні підприємства міста розглянути можливість зменшення тарифів за рахунок поліпшення ефективності своєї господарської діяльності, а також вони будуть зобов’язані якнайшвидше перерахувати вартість послуг споживачам, враховуючи якісні і кількісні показники фактично наданих послуг.

У міськвиконкомі кажуть, що тарифи на тепло були розраховані на середньодобову температуру повітря у мінус один градус, насправді ж цієї зими у Дніпропетровську було значно тепліше.

Перший заступник міського голови Анатолій Крупський повідомив, що попередні перевірки не знайшли порушень у формуванні тарифів у місті, навпаки — інспекція з енергозбереження виявила, що теплопостачальники до тарифів на свої послуги не внесли витрати на заходи з енергозбереження.

Понад тисячу осіб під прапорами «Нашої України» та БЮТ 21 березня мітингували під стінами Дніпропетровської міської ради, вимагаючи від депутатів зниження тарифів на житлово-комунальні послуги. Тарифи на гарячу воду та тепло у Дніпропетровську зросли утричі в жовтні минулого року.
XS
SM
MD
LG