Доступність посилання

ТОП новини

Політрада Партії промисловців і підприємців Анатолія Кінаха розгляне перехід своїх народних депутатів із опозиції в коаліцію у четвер


Як повідомив сам новопризначений міністр економіки, його партія готова розглядати формування широкої «коаліції національної єдності».

Як повідомив сам новопризначений міністр економіки, його партія готова розглядати формування широкої «коаліції національної єдності».

Наразі ж депутати Верховної Ради від партії ще не вийшли з фракції блоку «Наша Україна», повідомив Кінах.

Водночас фракція блоку «Наша Україна» вже виключила Анатолія Кінаха зі свого складу.

Як заявив лідер фракції В’ячеслав Кириленко, членство у фракції інших депутатів від Партії промисловців і підприємців України розглянуть наступного тижня. Ухвала залежатиме від того, чи вирішать вони перейти з опозиції до більшості.

Президент Віктор Ющенко також вивів Анатолія Кінаха зі складу Ради національної безпеки і оборони.

Кінах став її членом як голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони. Ставши міністром, він має скласти депутатський мандат. Участь у роботі РНБО міністра економіки не передбачена.

Верховна Рада в середу призначила Анатолія Кінаха міністром економіки України. Для цього з цієї посади звільнили Володимира Макуху.

Кінахова Партія промисловців і підприємців нині належить до опозиційного блоку «Наша Україна».

Президент України називає перехід Кінаха до владної більшості моральною ганьбою, а опозиція — зрадою.

Анатолій Кінах не згоден із оцінкою Віктора Ющенка і вважає її несправедливою.

Він пояснює свій перехід прагненням до об’єднання зусиль навколо національних інтересів України.

Як повідомило агентство «УНІАН» із посиланням на неназвані «наближені до уряду» джерела, в п’ятницю Верховна Рада може перейменувати владну «антикризову» коаліцію.

Серед пропозицій нової назви, за цим повідомленням, є коаліція «національної єдності» або «національного єднання».

У середу Прем’єр-міністр Віктор Янукович після призначення до його уряду Анатолія Кінаха говорив про те, що новим кроком на розширення коаліції стане утворення «якісно нової коаліції національної єдності».
XS
SM
MD
LG