Доступність посилання

ТОП новини

Парламент знову береться за отруєння Ющенка


Тетяна Ярмощук Київ, 22 березня, 2007 рік (RadioSvoboda.Ua) – Кому вигідне затягування розслідування справи щодо отруєння Віктора Ющенка? Чи стануть коли-небудь відомі організатори і виконавці злочину? Для чого антикризова коаліція ініціює створення Тимчасової комісії з цієї справи?


Тимчасова слідча комісія, яку планують створити парламентарі, має перевірити ситуацію із розслідуванням отруєння тоді ще кандидата в Президенти Віктора Ющенка. Соціаліст Іван Бокий про мету створення комісії повідомив: “Надто багато часу ця справа розслідується і кінця їй не видно. Тому в такий спосіб парламент може прискорити слідство, яке ведуть правоохоронні органи. Зрештою, все має стати відомо, тому що живі всі ті люди, які були при цьому. Тут потрібне бажання, і політична воля, думаю, що самого Президента”. Першу комісію було створено ще 2004 року

Нашоукраїнці не надто вірять, що Тимчасова слідча комісія може домогти у розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка. Нашоукраїнець Юрій Ключковський в інтерв’ю Радіо Свобода сказав: “Комісія вже була. Щось вона там робила. Сівкович навіть якісь висновки друкував. Якщо Сівкович хоче зайвий раз попіаритися, то його справа”.

Доцільність створення цієї комісії ставлять під сумнів і представники Блоку Юлії Тимошенко. Сергій Поліщук заявив: “Немає нічого на світі такого, щоб не стало колись відомим. Можна сказати, що зрештою Україна дізнається правду. Але коли, я не знаю. І я не думаю, що ця слідча комісія, яка планується для того, щоб зробити свою справу, доведе її до кінця. Є великі сумніви щодо можливості цієї комісії докопатися до правди”.

Першу комісію зі з`ясування обставин отруєння Віктора Ющенка було створено ще 20 вересня 2004 року. Найчастіше озвучувалася версія отруєння кандидата на посаду Президента під час нічної вечері на дачі заступника голови СБУ Володимира Сацюка 5 вересня.
XS
SM
MD
LG