Доступність посилання

ТОП новини

Янукович розкаже про успіхи


Тетяна Ярмощук Київ, 23 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Майже рік минув після парламентських виборів, які змінили розстановку сил на українській політичній арені. Сьогодні про успіхи, стабільність та економічне зростання журналістам і країні розкаже Прем’єр Янукович. Опоненти не погоджуватимуться.

Зменшення від’ємного сальдо та зростання ВВП. Це, звісно, у кишеню не покладеш і на хліб не намажеш, але антикризову коаліцію тішить. Заступник голови фракції Партії регіонів Василь Кисельов в інтерв’ю Радіо Свобода сказав: “На 4 серпня ми отримали сальдо 3,2 мільярдів доларів, то зараз цей розрив скоротився до мільярда. Ми бачимо, що зменшилася кількість збиткових підприємств. Те, що є дуже багато підприємств, які мають велику заборгованість, це в один день не зробиш. Але те, що є позитивна динаміка розвитку промисловості та взагалі економіки, то якби не заважали, ми були б уже на рівні 2004 року”.

За час роботи уряду Януковича у деяких галузях спостерігається пожвавлення, а у деяких прорахунки, однак загалом Кабінет Міністрів працює системно, вважають спостерігачі.

На думку соціаліста Олександра Барановського, це стало можливим завдяки політичній реформі: “І в галузі будівництва пожвавлення, і в торгівлі, і в металургії, дещо пожвавлення є і на транспорті. Що стосується сільського господарства, то я бачу тут великі прорахунки. Але все ж таки уряд працює досить системно, коаліція допомагає, щоб необхідні закони вчасно набирали чинності. Тому економіка розвиватиметься, і швидше, ніж вона розвивалася до цього. Все ж таки, що коаліція несе відповідальність за уряд, і коаліція зацікавлена, щоб уряд давав результати, буде давати ефект”.

Опозиція має багато претензій до роботи уряду: інфляція, погіршення рівня життя громадян, поновлення вільних економічних зон

На думку нашоукраїнця Сергія Бичкова, останні кадрові перестановки у Кабінеті Януковича демонструють провали в його роботі: “Чому створене Міністерство територій? Тому що Рибаку нічого не вдалося зробити з ЖКГ і зараз знайшли того, хто буде за це відповідати. Міністерство економіки... Макуха був зовсім непомітний, Макуха був неефективний, тому у Кінаха є можливість або втілювати свої погляди через реальне представлення в уряді, або закінчити так як Макуха. Тобто, уряд сам нам демонструє визнання своїх провалів кадровими змінами. Сподіваюсь на те, що українську економіку підсилюватиме економізація Міністерства закордонних справ, яке очолив економіст Арсеній Яценюк”.

У Державному бюджеті-2007 інфляція закладена на рівні 7,5%, а ріст ВВП становить майже 7%. Між тим, раніше Віктор Ющенко закидав уряду Януковича маніпуляції зі статистикою.
XS
SM
MD
LG