Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська облрада виділила майже 9 мільйонів гривень з обласного бюджету на рекультивацію сміттєзвалища в житловому масиві «Ігрень»


Кілька десятків мешканців житлового масиву сьогодні пікетували облраду, вимагаючи розв’язати проблему звалища.

Кілька десятків мешканців житлового масиву сьогодні пікетували облраду, вимагаючи розв’язати проблему звалища.

За словами голови постійної комісії облради з питань використання природних ресурсів Сергія Шапрана, виділені кошти мають бути спрямовані передусім на вирішення проблеми з існуючим звалищем. А про відкриття нового полігону мова не йде.

Наразі стихійне звалище на „Ігрені” постійно горить, отож перш ніж розпочати рекультиваційні роботи, його мають загасити.

Сміттєзвалище на житловому масиві „Ігрень” офіційно закрили 10 років тому, однак її експлуатація наразі триває. Поруч із ним міська влада планує збудувати новий сміттєвий полігон на землях, раніше зарезервованих для заповідника.

Мешканці житлового масиву, які сьогодні пікетували облраду, вимагають проведення громадських слухань щодо старого звалища і нового полігону.

В обласній же раді з цим не погоджуються.

Сергій Шапран: „Це — все рівно, що проводити громадські слухання, коли людина знаходиться в реанімації чи комі. Політики ж використовують біди чи дуже серйозні проблеми, пов’язані з екології, і використовують для заробляння партією дивідендів”.
XS
SM
MD
LG