Доступність посилання

ТОП новини

НРУ, УНП, РХП, УРП «Собор» і Партія відродження села створили блок


Лідери партії «Народний рух України», Української народної партії, Республіканської християнської партії, Української республіканської партії «Собор» і Партії відродження села підписали у суботу в Києві відповідний меморандум. За словами лідера НРУ Бориса Тарасюка, у блоці буде створено координаційну раду, яка й управлятиме спільною діяльністю блоку. А керівник УНП Юрій Костенко заявив, що партії об''єднуються насамперед на ідеологічній основі й мета створення такого блоку – не тільки дії зараз, але й спільна участь у майбутніх парламентських і місцевих виборах.


Лідери партії «Народний рух України», Української народної партії, Республіканської християнської партії, Української республіканської партії «Собор» і Партії відродження села підписали у суботу в Києві відповідний меморандум.

За словами лідера НРУ Бориса Тарасюка, у блоці буде створено координаційну раду, яка й управлятиме спільною діяльністю блоку.

У свою чергу, лідер УНП Юрій Костенко заявив, що партії об''єднуються насамперед на ідеологічній основі й мета створення такого блоку – не тільки дії зараз, але й спільна участь у майбутніх парламентських і місцевих виборах.

«Закликаємо сьогодні, щоб об''єднана права сила взяла владу в країні у свої руки», – наголосив Юрій Костенко.

Він зазначив, що блок залишається відкритим для приєднання до нього інших партій національно-демократичного напрямку.

Зокрема, заступник голови УРП «Собор» Олександр Бондар висловив надію, що до блоку правих сил приєднаються Християнсько-демократичний союз (лідер – Володимир Стретович) і Конгрес українських націоналістів (лідер – Олексій Івченко).

За словами лідерів партій, що об''єдналися, блок працюватиме над об''єднанням у єдину політичну силу.

У зв''язку з цим лідер УНП Костенко зазначив, що вже зараз його політична сила і НРУ готові об''єднатися в одну партію, але цьому перешкоджають недоліки законів про партії.

Так, чинний закон передбачає, що якщо партії мають намір об''єднатися, вони повинні саморозпуститися і створити нову партію.

Юрій Костенко повідомив, що НРУ й УНП уже підготували проект відповідних змін для того, щоб заново врегулювати порядок об''єднання партій.

Раніше, у лютому, Українська народна партія й партія «Народний рух України» створили робочу групу для об''єднання двох партій.
XS
SM
MD
LG