Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Чесність та прозорість парламентських виборів 2006 року в Україні визнав увесь світ і ми здійснили важливий крок на шляху демократичних перетворень


Про це заявив прем’єр-міністр України Віктор Янукович.

Про це заявив прем’єр-міністр України Віктор Янукович.

У зверненні до народу України з нагоди річниці парламентських виборів, текст якого оприлюднено на Урядовому порталі мовиться: «Оглядаючи зараз дорогу, яку ми пройшли за рік, бачимо і відчуваємо ту силу, ту енергетику, яка дала нам можливість говорити сьогодні про нашу країну з гордістю. Ця сила і енергетика - в стабільності, в добробуті та в свободі».

Серед основних своїх здобутків Віктор Янукович назвав сформовану парламентську більшість і уряд: «Ми можемо нині з упевненістю сказати, що покінчили з бездоріжжям в українській економіці та зміцнили фундамент демократії. Ми поставили економічний та суспільний розвиток України на надійні рейки, які ведуть у тому напрямі, на який вказує наша стратегія до 2011 року».

За словами Віктора Януковича найважливішим політичним проектом України, найважливішим дороговказом є і залишається єдність народу: «У цьому висновку єдині і уряд, і Президент, і голова парламенту. І цього не зможуть зруйнувати жодні інтриги і жодні підступи».

За оцінкою прем’єра, за рік, що минув, Україна не лише подолала економічну кризу, не лише змогла розпочати реально поліпшувати життя людей, а й стала державою, відкритою для світу.

«Я був би нещирим, якби не визнав, що все те, чого нам вдалося досягти, було б неможливим, якби ми не зробили правильних висновків з подій 2004-го, 2005-го, 2006-го років. І якби ми не доклали величезних зусиль для того, щоб набути і застосувати новий політичний досвід. Ми склали іспит на випробування і вийшли з того випробування ще сильнішими», - зазначив прем’єр.
XS
SM
MD
LG