Доступність посилання

ТОП новини

У зближенні України й НАТО головне — демократія й реформи, а не лише військовий процес, вважає Арсеній Яценюк


При цьому критерії зближення з Євросоюзом і з НАТО багато в чому збігаються, наголосив міністр закордонних справ України.


При цьому критерії зближення з Євросоюзом і з НАТО багато в чому збігаються, наголосив міністр закордонних справ України.

Після зустрічі з генеральним секретарем НАТО в Брюсселі у понеділок Яценюк підтвердив незмінність зовнішньополітичного курсу України й необхідність продовжити співпрацю України й НАТО в усіх наявних форматах.

Яценюк також домовлявся з Яапом де Гоопом Схеффером про те, щоб провести засідання Комісії Україна — НАТО під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ Північноатлантичного союзу в Осло 26—27 квітня.

За словами міністра, Україні є над чим працювати, і питання співпраці зараз перебуває більше на українському боці, ніж на боці НАТО.

Серед першочергових завдань для України він назвав публічно ознайомити українських громадян із тим, що таке НАТО, для чого існує цей союз, яка буде в ньому роль України й які будуть їй від вступу переваги й недоліки.

Міністр закордонних справ України перебуває в Брюсселі зі своїм першим закордонним візитом для зустрічей із керівництвом НАТО, ЄС і Європарламенту.

Матеріали до теми:

• Новий міністр закордонних справУкраїни їде до Брюсселя
XS
SM
MD
LG