Доступність посилання

ТОП новини

Керівник МЗС обіцяє реформи в Україні, а єврокомісар хоче в державі політичної стабільності


На цьому Беніта Ферреро-Вальднер наголосила після зустрічі в Брюсселі з Арсенієм Яценюком. Вона висловила сподівання, що Україна далі динамічно зближуватиметься з Євросоюзом.


Комісар ЄС із зовнішніх відносин сподівається, що Україна далі динамічно зближуватиметься з Євросоюзом.

«Наша співпраця буде найуспішніша, якщо реформи відбуватимуться на тлі політичної стабільності. Надзвичайно важливо, щоб була політична стабільність», — наголосила Беніта Ферреро-Вальднер у понеділок після зустрічі в Брюсселі з Арсенієм Яценюком.

Міністр у відповідь запевнив, що Україна дотримається своїх зобов’язань щодо реформ, і підтвердив мету України на інтеграцію в Європейський Союз.

«Ми добре усвідомлюємо, що шлях до повного членства України надзвичайно довгий у часі. Але цей шлях треба наповнити інтеграцією — економічною, освітньою, гуманітарною. Так що ми маємо багато праці», — сказав Яценюк.

Він додав, що для майбутньої угоди між Україною і Євросоюзом важлива не назва, а зміст.

Сторони також обговорили підготовку до укладення нової посиленої угоди між Україною й ЄС і до підписання угоди про спрощення візового режиму до Євросоюзу для громадян України.

Особливу увагу вони звернули на те, щоб забезпечити прозору схему оформлення віз для українців.

А на зустрічі з керівництвом і представниками Європейського Парламенту Арсеній Яценюк, зокрема, подякував євродепутатам за ініціативу в готуванні декларації про визнання Голодомору 1932—33 років геноцидом українського народу і за організацію в Європарламенті виставки, присвяченій Голодоморові.

Міністр також провів у Брюсселі регіональну нараду з послами України в європейських державах. На ній обговорили, серед іншого, консульсько-правовий захист українців за кордоном.

Арсеній Яценюк перебуває в Брюсселі зі своїм першим закордонним візитом на посаді міністра закордонних справ для зустрічей із керівництвом ЄС, Європарламенту і НАТО.

У вівторок до Брюсселя прибуде також українська делегація на чолі з Прем’єр-міністром Віктором Януковичем.
XS
SM
MD
LG