Доступність посилання

ТОП новини

Український прем’єр укотре заявляє про неготовність України нині вступити до НАТО


Про це Віктор Янукович заявив на спільній прес-конференції з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу в Брюсселі. Прем’єр зазначив, що рівень підтримки українським населенням вступу до НАТО «залишається дуже низьким». Він назвав успішною співпрацю України з НАТО, проте наголосив, що в жодних документах наразі не визначена дата вступу України до Північноатлантичного союзу. Янукович вкотре наголосив, що вступ України до НАТО відбуватиметься за результатами всеукраїнського референдуму.


Прем’єр-міністр України Віктор Янукович з Президентом Єврокомісії Жозе Баррозу у штаб-квартирі ЄС у Брюсселі. 27 березня 2007 р.
Про це Віктор Янукович заявив у вівторок на спільній прес-конференції з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу в Брюсселі.

Прем’єр зазначив, що рівень підтримки українським населенням вступу до НАТО «залишається дуже низьким».

Він назвав успішною співпрацю України з НАТО, проте наголосив, що в жодних документах наразі не визначена дата вступу України до Північноатлантичного союзу.

Янукович вкотре наголосив, що вступ України до НАТО відбуватиметься за результатами всеукраїнського референдуму.

А щодо співпраці з Євросоюзом, то, за словами Януковича, створення вільної зони торгівлі з ЄС це головне, найближче завдання після вступу України до Світової організації торгівлі. Однак Баррозу зазначив, що йдеться про комплексне і амбіційне завдання і ця угода буде набагато ширша ніж сама справа створення вільної економічної зони з ЄС.

До кінця року має набути чинності угода між ЄС та Україною про полегшення візового режиму та реадмісію

Єврокомісія зробить для цього усе можливе, запевнив голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

Полегшити візовий режим Євросоюзу для українців є дуже важливим: це буде очевидним результатом співпраці ЄС та України, впевнений Баррозу.

Після переговорів з Януковичем голова Єврокомісії заявив, що нині Брюссель та Київ мають важливий момент у відносинах, адже нещодавно розпочались переговори щодо майбутньої угоди між Євросоюзом та Україною.

За словами Жозе Мануеля Баррозу, Єврокомісія зацікавлена в тому, щоб новий документ наблизив Україну до ЄС. Окрім того, переговори щодо угоди відкриють нові можливості для Києва, який планує створити з Євросоюзом зону вільної торгівлі та збільшити енергетичну співпрацю.

Жозе Мануеля Баррозу: «На зустрічі з Януковичем я підтвердив, що як тільки буде вирішено про вступ України до СОТ, ми готові створити угоду про розширену зону вільної торгівлі з Україною».

Голова Єврокомісії також нагадав, що ЄС зацікавлений в енергетичній співпраці з Україною та в діалозі з Києвом щодо Придністров’я.

Матеріал до теми:

• Візит Януковича до Брюсселя. Які результати?
XS
SM
MD
LG