Доступність посилання

ТОП новини

У Криму засудили депутата райради – президента спортклубу «Таврія»


Володимир Притула Сімферополь, 27 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Сімферополі місцевий суд виніс обвинувальний вирок депутату Білогірської районної ради, президенту спортивного клубу «Таврія» Віктору Карасьову та його співучасникам. Усі визнанні у навмисному підпалі майна та незаконному володінні зброї. Це перший на півострові випадок, коли за ґрати потрапив депутат райради. Як кажуть місцеві оглядачі, він помилився з вибором фракції.

За повідомленням Прокуратури Криму, депутата-спортсмена-бізнесмена засудили до 7 років позбавлення волі. Шестеро учасників організованої злочинної групи, яку він очолював, отримали від 4 до 6 років ув’язнення. Кримінальну справу Прокуратура автономії порушила у травні минулого року, коли зловмисники підпалили Будьонівський ринок у Сімферополі, завдавши значної шкоди його власникам.

Ця справа набула ще більшого резонансу, коли прокуратура повідомила про арешт колишнього активного члена угруповання «Башмаки» Карася. Виявилося, що до рук правоохоронців потрапив відомий підприємець, президент спортивного клубу «Таврія» Віктор Карасьов, який протягом 2003-2004 років очолював кримську організацію УНА Едуарда Коваленка й активно грав у політичну гру «об’єднаних есдеків». Втім, після Помаранчевої революції він покинув Національну асамблею і на виборах 2006 року уже балотувався як член Селянської партії у списку блоку «За Крим!».

Посадили, бо помилився з вибором політичної партії?

Як розповів один з місцевих аналітиків, який просив не називати його прізвища, «це стало помилкою Віктора Карасьова, якому вистачало статків потрапити до списку Партії регіонів, хоч місцева преса і писала про її тяжіння до колишнього угруповання «Сейлем». Тепер же, зі зміною політичної ситуації у країні і керівників кримської міліції та прокуратури, всі кримінальні справи проти активістів «регіоналів» були закриті. Але Віктору Карасьову не допомогло навіть те, що його соратники по блоку тепер підтримують «регіоналів».

Втім, як повідомила прес-служба кримської прокуратури, у Віктора Карасьова та інших засуджених його колег ще є право оскаржити вирок суду першої інстанції.
XS
SM
MD
LG