Доступність посилання

ТОП новини

Хав’єр Солана сподівається, що Євросоюз буде здатний поглибити відносини з такою важливою країною, як Україна


Про це Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки заявив після зустрічі з українським Прем’єр-міністром Віктором Януковичем. Керівник уряду України в свою чергу зазначив, що добре розуміє, скільки зусиль має докласти Україна для вступу до Євросоюзу.

Про це Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки заявив після зустрічі з українським Прем’єр-міністром Віктором Януковичем в Брюсселі у вівторок.

Керівник уряду України в свою чергу зазначив, що добре розуміє, скільки зусиль має докласти Україна для вступу до Євросоюзу.

Наступного тижня відбудеться друге коло переговорів щодо нової угоди між Євросоюзом та Україною. І Солана сподівається, що сторони розглянуть ті питання, які є важливими для відносин Брюсселя та Києва.

«Я вірю, що ми зможемо поглибити відносини з такою важливою для Євросоюзу країною, як Україна», — заявив Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки.

Він пообіцяв і надалі підтримувати з Януковичем також неформальні зустрічі, під час яких дуже часто вирішуються важливі питання.

Український прем’єр, у свою чергу, зазначив, що Україна має докласти багато зусиль, щоб претендувати на членство в Євросоюзі. Але політичний клімат в Україні для євроінтеграції склався сприятливий, вважає він.

«Я хотів би підтвердити погляд пана Солани, що ми маємо багато спільних поглядів щодо стратегічного курсу України на європейську інтеграцію, маючи на увазі, що в Україні сьогодні є консенсус політичних сил, і наш курс є незмінним і незворотнім», — заявив Прем’єр-міністр України.
XS
SM
MD
LG