Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович мріє, що Україна почне переговори про вступ до ЄС саме за його прем’єрства


Український Прем’єр-міністр вважає, що нова угода між Україною і Євросоюзом має містити перспективи вступу Києва до ЄС.

Український Прем’єр-міністр вважає, що нова угода між Україною і Євросоюзом має містити перспективи вступу Києва до ЄС.

Водночас, виступаючи перед Комітетом із закордонних справ Європарламенту в Брюсселі, Янукович визнав, що визнання перспективи вступу не є безумовною автоматичною гарантією членства.

Голова Комітету Європарламенту з закордонних справ Яцек Сар’юш-Вольскі вважає, що пропозицію надати Україні чітку перспективу членства в новій поглибленій угоді розглянуть у Комітеті в травні, а в червні винесуть на голосування всього Європейського Парламенту.

Така політична заява Європарламенту в разі ухвалення не матиме обов’язкової сили для Європейської Комісії, яка веде з Україною переговори про нову угоду.

Представники Євросоюзу на зустрічах із Віктором Януковичем дали знати, що ЄС у відносинах із Україною зацікавлений тільки в «поглибленому партнерстві».

Прем’єр-міністр України побував у вівторок із візитом у Брюсселі на зустрічах із Президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Дурау Баррозу, Верховним представником ЄС зі спільної зовнішньої політики і політики безпеки Франсіском Хав’єром Соланою Мадар’ягою, Президентом Європейського Парламенту Гансом-Ґертом Петтерінґом та іншими європейськими діячами.

У Європарламенті, зокрема, Янукович офіційно відкрив виставку «Невідомий геноцид українців», присвячену Голодоморові 1932—33 років.
XS
SM
MD
LG