Доступність посилання

ТОП новини

Президент вимагає від народних депутатів припинити ігнорування Конституції при формуванні коаліції і погрожує заходами у відповідь


У листі до Верховної Ради Віктор Ющенко звернув увагу на практику масового поповнення коаліції всупереч Конституції на засадах індивідуального чи групового членства, а не з депутатських фракцій. Це ставить під сумнів і легітимність Кабінету Міністрів України, персональний склад якого останнім часом призначався за участю сформованої на порушення Конституції України коаліції депутатських фракцій, і законність ухвалених таким урядом рішень, наголосив Президент.


У листі до Верховної Ради Віктор Ющенко звернув увагу на практику масового поповнення коаліції всупереч Конституції на засадах індивідуального чи групового членства, а не з депутатських фракцій.

Це ставить під сумнів і легітимність Кабінету Міністрів України, персональний склад якого останнім часом призначався за участю сформованої на порушення Конституції України коаліції депутатських фракцій, і законність ухвалених таким урядом рішень, наголосив Президент.

Крім того, мовиться в його листі, таке недотримання конституційних вимог спотворює результати виборів 2006 року і призводить до нехтування конституційних принципів народного суверенітету та недопущення узурпації державної влади.

Ющенко застеріг, що в разі, якщо антиконституційну практику в парламенті не припинять, він уживатиме всіх передбачених Конституцією і законами адекватних заходів, щоб припинити такі неконституційні дії.

А Прем’єр-міністр України пояснює перехід депутатів із опозиції в коаліцію «тиском на них Юлії Тимошенко».

«Дії депутатів були спровоковані деструктивною позицією лідера опозиції Юлії Тимошенко — наприклад, вимогами писати заяви про дострокове добровільне припинення повноважень чи діями, які спрямовані на практичне відсторонення депутатів від роботи в парламенті. В депутатів є бажання конструктивно працювати, у них є позиція своя, є життєві принципи», — заявив Віктор Янукович заявив після зустрічі з Президентом у середу.
XS
SM
MD
LG