Доступність посилання

ТОП новини

Іранське телебачення показало затриманих британських моряків, які на словах визнали порушення іранського кордону


Британія вважає, що її моряків могли змусити до таких заяв.

На відеозапису, серед іншого, одна з затриманих, 26-річна Фей Терні, заявляє, що вони «явно порушили кордон і ввійшли в територіальні води» Ірану.

До затриманих поставилися дуже дружньо, гостинно, вдумливо, без агресії й зі співчуттям, заявила Терні, маючи на голові чорну хустку.

Державний іранський телеканал «Аль-Алам», який веде передачі арабською мовою, також показав її листа до рідних у Британії, що його, за словами каналу, морячці дозволили послати.

У цьому листі, серед іншого, від імені Фей Терні написано, що вона написала й листа до іранського народу з вибаченням за вторгнення в територіальні води країни.

Британський уряд у відповідь назвав передачу зображень британських моряків на іранському телебаченні «цілковито неприйнятною». Британія вважає, що її моряків могли змусити до таких заяв.

Британська влада вимагає негайно звільнити її моряків і стверджує, що іранці затримали в п’ятницю британський військово-морський патруль углибині територіальних вод Іраку.

Цю версію підтримують також Ірак і США.

Іран заявляє, що затримані порушили іранський морський кордон.

Великобританія оголосила, що призупиняє переговори з Іраном, доки він не звільнить затриманих моряків, і закликала міжнародну спільноту посилити дипломатичний тиск на Іран.
XS
SM
MD
LG