Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Кому заважав Максим Курочкін? За що його вбили? Відповіді на ці запитання шукають не лише правоохоронці, політики та родичі вбитого, а й українські газетярі.


Ірина Біла Київ, 29 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) - За кілька днів до вбивства Максим Курочкін у черговому судовому засіданні шокував суддю і присутніх журналістів своєю поведінкою. Зокрема, він заявив, що він месія... На думку журналістів газети “Голос України”, це був сигнал, який почули ті, хто стояв за отруєнням Віктора Ющенка. І тому вони вирішили прибрати вельми небажаного свідка. Звідси і супер-снайпер, який пройшов вишкіл у спецслужбах, і дорога надійна зброя. Адже постріл мав бути один, наголошується в статті “Убивство Максима Курочкіна – відлуння президентських виборів?”.

Схожої думки дотримується і російський підприємець Борис Березовський. В ексклюзивному інтерв’ю “Газеті 24” він заявив, що коріння вбивства Курочкіна необхідно шукати в Москві, але пов’язані вони з обставинами української політики. Березовський переконаний, що Курочкін міг бути причетним до історії отруєння Ющенка діоксином і провів прямі паралелі між ситуацією в Росії і в Україні. “Бандитська влада не хоче і не може контролювати бандитів”, – заявив підприємець. А ось за версією “Київський відомостей”, вбивство Курочкіна пов’язане також і з переділом власності на Троєщинському ринку в столиці. Стаття так і називається: “Троєщинський” слід у загибелі Курочкіна”. Газета “Факти” зазначає, що коли б було дозволено Курочкіну вийти з-під варти на підписку про невиїзд, він полишив би приміщення суду не з чорного виходу, де його чекала куля, а з парадного. А там снайперові було б набагато складніше поцілити в російського підприємця. Тому у журналістів виникло запитання: звідки кілери знали, що Курочкіна суд не випустить? У суботу відбудеться з’їзд “Нашої України”. Про це нагадує газета “Україна молода” і пише, що саме на цьому зібранні глава держави ризикує вперше стати керівником партії. Інші кандидатури сприймаються неоднозначно і можуть підірвати цілісність НСНУ. Подробиці – в статті “Усі дороги ведуть до... Ющенка”. До кінця року на автомагістралях України можуть з’явитися системи відеоспостереження за дорожнім рухом. Про це пише газета “Сегодня”. Видання інформує, що здійсниться це коштом автострахувальників, і це для них буде дешевше, аніж виплачувати чималі компенсації за дорожньо-транспортні пригоди.
XS
SM
MD
LG