Доступність посилання

ТОП новини

У черговому матчі відбіркового турніру до Чемпіонату Європи-2008 збірна України з футболу з рахунком 1 : 0 переграла в Одесі збірну Литви.


Геннадій Мороз Київ, 29 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Збірна України з футболу виконала завдання-максимум, здобувши у березні дві перемоги з розряду обов’язкових у відбірковому турнірі до Чемпіонату Європи-2008. Після звитяги на Фарерах у середу підопічні Олега Блохіна не без труднощів здолали в Одесі збірну Литви.

Національна збірна Литви з футболу вже довела свою конкурентоспроможність у матчах з іншими фаворитами групи В відбірного турніру до Євро-2008. Так, балтійська команда восени змогла вирвати нічию в гостьовому матчі проти чемпіонів світу – італійців. А французи минулої суботи змогли перемогти з рахунком 1 : 0 – і не в останню чергу через прикру помилку голкіпера збірної Литви. Тож на легку прогулянку в Одесі українцям сподіватися не доводилося. Що, власне, і підтвердила сама гра.

У в’язкій боротьбі з фізично сильним опонентом все вирішив один єдиний гол у виконанні Олега Гусєва. Влучним ударом півзахисник збірної України відзначився на 47 хвилині матчу. Після п’яти зіграних поєдинків команда Олега Блохіна поділяє першість у кваліфікаційній групі В зі збірними Франції та Шотландії. І вже в наступному турі відбору 2 червня на Україну очікує вельми непросте випробування. Шевченко і його партнери у гостях зустрічатимуться з віце-чемпіонами світу – французами.

Олег Лісогор виборов для України перше золото Чемпіонату Світу з водних видів спорту, що триває в австралійському Мельбурні

Українець тріумфував на коронній для себе дистанції 50 метрів брасом. Броварчанин на фініші виграв лише дотик у американця Брендана Гансена. 27, 66 секунди —такий результат Олега Лісогора, який відтепер є вже дворазовим чемпіоном світу в спринті брасом. А ось інший українець у цьому запливі, Валерій Димо, посів у фіналі тільки восьме місце. З шостим результатом проплив у фіналі дистанції 800 метрів вільним стилем українець Сергій Фесенко.

А тим часом українська команда виявилася причетною до найбільшого скандалу на нинішній першості. Нагадаю, що напередодні камери спостереження в суддівській кімнаті зафіксували ганебну бійку між спортсменкою і якимось чоловіком. Як з’ясувалося майже одразу, справжніми антигероями виявилися українська плавчиня Катя Зубкова та її батько. Горе-наставник з допомогою кулаків вирішив покарати доньку за не надто високі результати. Незважаючи на те, що 18-річна Зубкова відмовилася подавати заяву про напад, австралійська поліція вже сьогодні розгляне цю справу. Михайла Зубкова вже позбавлено акредитації. А надалі батькові спортсменки найімовірніше загрожує депортація з Австралії.
XS
SM
MD
LG