Доступність посилання

ТОП новини

“Оскари” для любительських інтернет-відео. Кожен може стати зіркою!


Олекса Семенченко Лондон, 30 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У лютому цього року мільйони телеглядачів в усьому світі дивилися вручення знаменитих голлівудівських "Оскарів" – нагород за найкращі досягнення року в царині кіно. Ця подія всесвітньо відома. І значно менше відомо про те, що в мережі Інтернет нещодавно мільйони людей взяли участь в іншій церемонії – врученні "Оскарів" за любительські відео, які публікуються на дуже популярному американському веб-сайті YouTube.

Навряд чи багато людей в Україні та багатьох інших країнах світу чули імена Терра Наомі, Хуан Манн або групи людей, що звуться "Окей, ґоу". Але вони відомі десяткам мільйонів людей.

На присудженні цьогорічних "Оскарів" сайту YouTube гурт із Чикаґо «OK Go» одержав нагороду за найкраще креативне відео. У ньому члени команди виконують легкий танець на машинах – бігових доріжках у фітнес-клубі, співаючи свою пісню. Їхня історія є показовою . Ці музиканти раніше не мали ніякого комерційного успіху. Але коли 2005 року вони оприлюднили своє перше відео в світовій павутині, їхня кар’єра стрімко пішла вгору. Вони одержали найпрестижнішу американську музичну нагороду Grammy. Та навіть цей успіх не змусив їх припинити публікуватися в Інтернеті. Відео, що здобуло "Оскара", скачали для власного вжитку 13 мільйонів користувачів Інтернету.

Переможців "Оскарів" визначають самі глядачі

Йдеться про такі категорії, як краще комедійне відео, кращий серіал та відео, що найбільше надихає. На сайті YouTube лише торік зареєструвалися 133 мільйони глядачів. Говорить фахівець з нових медіа Джастин Торп: "Кожна людина має речі, які вона хоче сказати або зробити, або творчу думку в голові, яку хотіла б поширити у світі. Світова павутина надає платформу для цього. Раніше це було неможливо, бо бар’єр допуску був зависоким. Тепер кожен може стати перед власною веб-камерою, викласти результат на YouTube і стати всесвітньою зіркою".

Наприклад, як Терра Наомі – американська співачка, її зробило знаменитою відео в Інтернеті.
XS
SM
MD
LG