Доступність посилання

ТОП новини

Кримські журналісти у понеділок протестуватимуть проти нападів з боку “регіоналів”


Володимир Притула Симферополь, 2 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні у Сімферополі кримські журналісти збираються протестувати проти тиску з боку “регіоналів”. Наприкінці минулого тижня знімальні групи одразу кількох місцевих і центральних телеканалів зазнали нападів прихильників правлячої коаліції.

Минулої п’ятниці нападів зазнали знімальні групи ТРК “Чорноморська” і “Нового каналу”. Вони знімали так звані “поїзди дружби”, які “регіонали” та їхні політичні союзники відправляли до Києва на Форум національної єдності. Активісти застосували силу до журналістів, виштовхавши їх із вагону, лаяли нецензурними словами, намагалися пошкодити апаратуру.

Другий напад стався наступного дня, у суботу. Тоді агресію прихильників коаліції відчули на собі журналісти з ТРК “Неаполь”, які знімали нечисленний мітинг Партії регіонів і партії Російський блок. Цей напад намагалися зняти журналісти з “Нового каналу”, але їм теж дісталося.

Кримські журналісти засуджують напади, а місцева влада поки що мовчить

Кримські журналістські організації оперативно засудили ці напади, а сьогодні вони збираються провести спеціальну прес-конференцію на цю тему. Вони вимагатимуть від Прокуратури АРК порушення кримінальної справи за фактами перешкоджання журналістської діяльності, розслідування цих інцидентів і покарання винних. Можливо, сьогодні ж із цією вимогою журналісти пікетуватимуть будівлю кримської прокуратури .

Попри те, що у Криму при владі “регіонали”, які декларують свою прихильність до свободи слова, поки що жодної реакції на ці напади на журналістів немає. Журналісти вимагають, щоб хтось із керівників кримського парламенту сьогодні виступив із засудженням нападів на працівників ЗМІ.

Матеріали до теми:

• Свобода слова в Криму після зміни торік влади автономії • «Репортери без кордонів»: Становище зі свободою слова в Україні погіршилося порівняно з 2005 роком. • Ситуація в українських ЗМІ: чи ведуть політичні зміни до згортання свободи слова? • У Криму журналісти покинули сесію кримського парламенту на знак протесту проти запроваджених умов акредитації до Верховної Ради автономії.
XS
SM
MD
LG