Доступність посилання

ТОП новини

Уряд виконуватиме постанову Верховної Ради, що «антиконституційний» указ Президента про її розпуск «виконанню не підлягає», Збройні Сили виконуватимуть тільки накази Президента


А Прем’єр-міністр Віктор Янукович на засіданні Кабінету Міністрів у ніч на вівторок закликав Президента Віктора Ющенка не публікувати чи скасувати свій указ про розпуск парламенту. Уряд визнав указ Президента про розпуск Верховної Ради за «виданий із порушенням Конституції». Уранці в вівторок прем’єр збирається виступити зі зверненням до українського народу.

А Прем’єр-міністр Віктор Янукович на засіданні Кабінету Міністрів у ніч на вівторок закликав Президента Віктора Ющенка не публікувати чи скасувати свій указ про розпуск парламенту.

Уранці в вівторок прем’єр збирається виступити зі зверненням до українського народу.

На порядку денному урядового засідання була політична ситуація в Україні після того, як Президент оголосив про розпуск Верховної Ради.

Про те, що уряд виконуватиме постанову Верховної Ради, що «антиконституційний» указ Президента про її розпуск «виконанню не підлягає», заявив міністр юстиції Олександр Лавринович.

Кабінет Міністрів ухвалив свою постанову на виконання згаданої постанови парламенту.

У постанові уряд визнав указ Президента про розпуск Верховної Ради за «виданий із порушенням Конституції».

Постанову не підтримали міністри закордонних справ Арсеній Яценюк і міністр оборони Анатолій Гриценко.

Також Гриценко наголосив, що Збройні Сили діятимуть відповідно до законодавства, а відтак виконуватимуть вказівки Верховного головнокомандувача, тобто Президента.

Він повідомив, що наразі військові перебувають «у місцях постійної дислокації». Але, наголосив міністр, якщо хтось спокуситься використати будь-яку силову структуру всупереч законові і створюватиме «загрозливі умови для функціонування держави», Збройні Сили будуть діяти «відповідно до рішень, які прийматимуться», і «виконувати стабілізувальну функцію».

Напередодні засідання уряду ситуацію прокоментували кілька урядовців.

Міністерство внутрішніх справ готове до «будь-якого розвитку подій», заявив начальник департаменту зв’язків із громадськістю міністерства Костянтин Стогній.

За його словами, міністерство почне посилювати охорону державних об’єктів: Кабінету Міністрів, Секретаріату Президента, Верховної Ради.

Виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко запевнив, що СБУ «тримає ситуацію під контролем», і пообіцяв, що «все буде добре».

А міністр надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич заявляв, що його міністерство діятиме «у межах законів і постанов Кабінету Міністрів».
XS
SM
MD
LG