Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд США і Євросоюз критикують ставлення американської влади до всесвітніх кліматичних змін


Верховний суд визнав, що Агентство захисту довкілля США помилялося, коли заявляло, що не має повноважень вплинути на викиди парникових газів. Цю ухвалу суду називають поразкою адміністрації Президента Джорджа Буша, яка опирається більшості ініціатив, що спрямовані на скорочення викидів парникових газів. А в Брюсселі чільний урядовець Євросоюзу різко скритикував США за недостатні дії задля скорочення викидів двоокису вуглецю.

Верховний суд визнав, що Агентство захисту довкілля США помилялося, коли заявляло, що не має повноважень вплинути на викиди парникових газів.

Суд встановив, що питання про викиди двоокису вуглецю й інших газів із нових автомобілів підпадають під американський «Закон про чисте повітря».

Цю ухвалу суду називають поразкою адміністрації Президента Джорджа Буша, яка опирається більшості ініціатив, що спрямовані на скорочення викидів парникових газів.

А в Брюсселі чільний урядовець Євросоюзу різко скритикував США за недостатні дії задля скорочення викидів двоокису вуглецю.

Як заявив Комісар ЄС у справах довкілля Ставрос Дімас, Вашинґтон має покласти край своєму «негативному ставленню» до міжнародних переговорів про нову угоду проти змін клімату.

За його словами, такий підхід США не дає досягти міжнародної згоди про нагальні заходи боротьби з кліматичними змінами.

Про це він заявив на початку конференції експертів під егідою ООН, яка має завершити звіт про вплив усесвітнього потеплішання на життя людей.

Як очікують, цей звіт мають оприлюднити 6 квітня.
XS
SM
MD
LG