Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи виконуватиме Верховна Рада Указ Президента про відставку? Скільки квадратних метрів житла припадає на кожного українця? Чи цікавляться діти книжкою?


Ірина Біла Київ, 3 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Віктор Ющенко: “Я готовий до розпуску парламенту, і мені не потрібно себе в цьому переконувати” – у публікації під таким заголовком газета “Факти” знайомить читачів із думкою глави держави щодо припинення повноважень Верховної Ради нинішнього скликання. Водночас, як інформує видання, спікер Олександр Мороз дав зрозуміти, що парламент не виконуватиме Указ Президента про відставку. Подробиці – в рубриці “Політичні пристрасті”.

“Якби ми з Іваном Плющем зійшлися на тому, що не потрібно ніяких дострокових виборів, ситуація зараз була б зовсім іншою”, – заявив журналістам газети “Голос України” колишній Президент Леонід Кравчук. Так називається й інтерв''ю з ним, опубліковане під рубрикою “Незалежність очима її творців”. Це завершальна подача відвертої розмови з відомим політиком, яку парламентський часопис розпочав друкувати у двох попередніх числах.

Середній показник житлової площі у розрахунку на одного українця становить 20 квадратних метрів. Європейський показник – 35 квадратних метрів на одну людину. Коли ж Україна його досягне, зважаючи на нинішні темпи будівництва та зростання вартості житла? Про це також на шпальтах “Голосу України”. Останнім часом з’явилося багато повідомлень про можливість добре заробити працюючи в інтернеті. Утім, як стверджує “Газета 24” ,– заробити у всесвітній павутині зовсім не легше, аніж у реальному житті. А пропозиції “роботи для ледарів” зазвичай є простим шахрайством. Подробиці – в статті “Гроші, що живуть у павутині”. “І все-таки вони читають!” – у статті під таким заголовком “Газета по-київськи” заперечує твердження, що зараз комп’ютер відволік дітей від читання книжок. Насправді ж, дитяча книжка – найзатребованіша в світі, переконують газетярі. Діти читають багато, із задоволенням – як класику, так і сучасних письменників. А стереотип комп’ютеризованих дітей, не спраглих до читання, спростовують і продавці в книгарнях, і видавці, стверджує “Газета по-київськи”.
XS
SM
MD
LG