Доступність посилання

ТОП новини

Луганськ політичний: блакитні стрічки і людська підтримка


Ярослав Гребенюк Луганськ, 3 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Із Луганська відправляють людей до Києва, на захист Верховної Ради. Партії коаліції в Луганській області планують регулярні мітинги. А в осередках опозиції нікуди не їдуть – спокійно готуються до нових виборів.

Сьогодні з самого ранку зібрав прес-конференцію голова Луганської обласної ради Валерій Голенко. Він розповів, що вважає Указ Президента Ющенка про розпуск Верховної Ради неконституційним. Також пан Голенко зазначив, що сьогодні він спілкувався із керівниками силових структур області. У них вже є «відповідні команди про посилену охорону громадської безпеки».

Пан Голенко – член Партії Регіонів, як і більшість депутатів обласної ради. Тому в прогнозах щодо дій коаліційних партій йому можна вірити.

Валерій Голенко: «Я гадаю, у Луганську і містах та районах області завтра-післязавтра відбудуться мітинги підтримки коаліції і рішень Верховної Ради. Учора буквально, близько тисячі людей від’їхали до Києва на знак підтримки коаліції. Сьогодні – маса дзвінків і багато пропозицій від людей, що бажають поїхати до Києва. Отже цей процес триває, і, я гадаю, люди будуть стягуватися до Києва».

«Страшний» ефект натовпу?

Шлях демонстрацій і мітингів вважає хибним голова обласної організації «Наша Україна» Сергій Олексієв. На його думку, їхати до Києва не слід, і, загалом, загострювати ситуацію не варто: «Перед тим, як везти людей до Києва, треба сказати їхнім матерям, що вони можуть не повернутися. Є ефект натовпу, натовп – це страшна річ. Я категорично проти поїздок нашої луганської молоді, яку збирає у бригади Партія регіонів, і везе до Києва».

«Народна самооборона» у Луганську також не планує масових заходів. У осередку вважають, що наразі головна робота – підготувати спостерігачів на дільниці, щоб уникнути фальсифікацій на майбутніх виборах.

У Луганську чекають на Луценка

Але ж заходи будуть – обласна організація наполягає, що скасований візит Юрія Луценка до Луганська має відбутись. Член координаційної ради луганської обласної організації «Народна самооборона» Валентин Ткалич повідомив: «Так, ми будемо проводити організовані заходи, проте, це не є головним для нас. Для нас головне – забезпечити у правовому полі проведення виборів на Луганщині».

Сьогодні стихійних акцій протесту в Луганську не було. У сквері біля пам’ятника Тарасу Шевченку, де зазвичай проводяться мітинги, спокійно гуляла молодь та мами з дітьми. Єдина ознака політичного життя – блакитні стрічки на деревах поряд з Кобзарем, вони висять тут з минулорічних виборів.
XS
SM
MD
LG