Доступність посилання

ТОП новини

Іспанська URSA хоче спорудити завод на Дніпропетровщині


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 4 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Одна із найбільших європейських компаній з виробництва будівельних матеріалів іспанська УРСА (URSA) має намір спорудити свій завод на Дніпропетровщині. Керівництво компанії провело переговори з обласною владою. Як стверджують обидві сторони, переговори були успішними.

Переговори з обласною владою
Іспанська компанія УРСА входить до корпорації УРЛІТА і є другим за величиною у Європі виробником ізоляційних матеріалів — скловолокна, полістиролу та плівки для тепло- та звукоізоляції. Це одна із компаній-довгожителів — нинішнього року вона відзначає своє століття. У країнах Європи УРСА має 13 фабрик. 14-ту збирається будувати в Україні.

Що привабило компанію URSA в Україні?

Генеральний директор іспанської компанії УРСА Даніель Ллінос каже, що Дніпропетровщину обрали місцем розташування своїх виробничих потужностей не випадково — в Іспанії чули про промисловий потенціал регіону і сподіваються, що він зможе стати плацдармом для активнішого просування продукції на східному ринку.

Даніель Ллінос
Даніель Ллінос: «Із 1997 року компанія представлена в Україні. Ми маємо свій офіс у Києві, де працює близько 15 співробітників. Ми тут продаємо ізоляційні матеріали, імпортовані з Росії та Польщі. Сподіваємось, що найближчим часом український ринок розширюватиметься».

На зустрічі з першим заступником голови Дніпропетровської обласної держадміністрації Григорієм Вербицьким пан Ллінос заявив, що від обласної влади чекають сприяння будівництву. Після годинних переговорів сторони досягли домовленості щодо виділення земельної ділянки під завод. Тепер, каже пан Ллінос, розв’язуватимуть іншу проблему: чиїм коштом і як проводити комунікації, світло і газ до новобудови.

Проект розрахований на багаторічне інвестування

Керівник іспанської компанії сказав Радіо Свобода, що нинішня політична ситуація в Україні жодним чином не вплине на бізнесову зацікавленість іспанської сторони, бо проект, який планує реалізувати УРСА, розрахований на багаторічне інвестування. За попередніми підрахунками іспанських підприємців, у завод з виробництва скловати на Дніпропетровщині мають вкласти 80 млн євро. Це п’ята частина обігових коштів компанії.

Даніель Ллінос: «УРСА належить до корпорації УРАЛІТА. Це один із найбільших її підрозділів. Якщо обіг корпорації 1 млрд євро, то на УРСА з них припадає половина».

Із посольством Іспанії в Україні дніпропетровська влада домовилася незабаром провести двосторонній бізнес-форум — улітку очікують приїзду представників близько 70 провідних іспанських компаній.
XS
SM
MD
LG