Доступність посилання

ТОП новини

Протистояння опозиція-коаліція триває


Тетяна Ярмощук Київ, 5 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Президент скликає засідання Ради національної безпеки і оборони. Коаліція збирається на засідання Верховної Ради, а опозиція продовжує підготовку до виборів. Так зранку виглядає сьогоднішній політичний день.

Коаліціянти кажуть: Президент збирається запровадити надзвичайний стан. Тож ухвалили рішення збиратися в разі потреби на пленарні засідання у екстреному порядку. Втім, у Секретаріаті Президента спростовують заяву щодо підготовки указу про запровадження надзвичайного стану.

Коаліція та Кабінет Міністрів заявляють, що не готуватимуться до виборів, допоки Конституційний Суд не дасть своєї оцінки указу Президента про розпуск Верховної Ради. Лідер фракції Соцпартії Іван Бокий: “Ні, ми не готуємося, ми не можемо готуватися. Якби ми почали готуватися, це означало б, що ми визнаємо цей указ. Але ж ми не пацієнти божевільні і ми не баби Параски, ми народні депутати України. В разі перевиборів ми підемо з португальською комуністичною партією та парагвайською комуністичною партією”.

Утім Віктор Янукович під час зустрічі із зарубіжними послами можливість виборів не відкидав і навіть висловив упевненість, що на дострокових виборах його політична сила переможе.

Тим часом опозиціонери уже розпочали підготовку до виборів. Представник Блоку Юлії Тимошенко Олег Білорус: “З’їзд Блоку Юлії Тимошенко і партії “Батьківщина” відбудеться 14 квітня, і це буде передвиборчий з’їзд”. Там будуть розглядатися всі питання передвиборчої кампанії”.

Блок Юлії Тимошенко та “Наша Україна” вирішили йти різними списками, але за взаємної підтримки. Спільним списком з БЮТом ітиме Партія реформи та порядок, а з “Нашою Україною” – Юрій Луценко та Микола Катеринчук.

Наразі у провадженні Конституційного Суду є подання від Партії регіонів щодо встановлення неконституційності президентського Указу про розпуск парламенту та від Президента – глава держави просить встановити конституційність уневажнення його указу парламентом.
XS
SM
MD
LG