Доступність посилання

ТОП новини

Ньюйоркський автомобільний салон


Юрій Дулерайн Нью-Йорк, 6 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Нью-Йорку відкрили Міжнародну автомобільну виставку, на якій демонструють найновіші моделі машин – легкових, спортивних, вантажних, всюдиходів тощо. Цей салон традиційний, відбувається щороку навесні.

Ньюйоркський автосалон знаменитий не лише своєю історією – його рік народження 1900 – а й тим, що сюди завжди привозять все найкраще, найдосконаліше і найпередовіше в автомобілебудуванні.

Сенсаційними новиками славиться також детройтська виставка і лосанджелеська, але ньюйоркська вважається найпрестижнішою. Досить згадати, що тут вперше 1954 року показали революційної конструкції «мерседес» 300SL «чайчине крило», а 1964-го – легендарний фордівський «мустанг», тоді – нове слово серед спортивних машин.

Кожному на його смак

Цього року на чотирьох рівнях величезного павільйону імені Джавіца виставили десь тисячу автомобілів: від найдешевшого «шевроле-авіо» за 10 тисяч доларів до найдорожчого «бугатті-вейрон» ціною півтора мільйона; від двомісного спортивного «родстера» до мінівену на 8 пасажирів; від мікроавтомобіля вагою менше тонни до пікапу, здатного тягти 12-тонний вантаж. Тож кожен може знайти для себе авто до вподоби. І знаходять.

На цьому шоу ви можете придбати модель просто зі стенду і наприкінці вернісажу, 15 квітня, отримати реєстраційну картку і ключі.

Що принципово нового?

Ще якихось 5 років тому практично всі легкові та пікапи були на бензинових двигунах. Сьогодні ж ви можете придбати машину з двигуном не лише на бензині, а й на етанолі (це етиловий спирт з кукурудзи), на етаноло-бензиновій суміші, на низькосірчаній солярці. Багато й електрично-бензинових гібридних двигунів, які вже ставлять не лише на маленькі машини типу тойота-пріюс (це улюблениця голівудських екологічно-свідомих акторів), а й на шикарні лімузини і спортивно-прикладні моделі.

Серед 25-ти конструктивно нових зразків машин, привезених до Нью-Йорка, Дженерал Моторс, наприклад, показує Юкон-Хайбрид – великий всюдихід на гібридному двигуні. Машина набирає швидкість на бензиновому двигуні, який потім вимикається і починає працювати електромотор. Так досягається неабияка економія.

Гібриди стають популярними

Популярність гібридів зрозуміла, адже у Каліфорнії ціна бензину вже впритул наблизилася до одного долара за літр і відтак споживач вимагає економічних машин. Тож гібридні моделі опинилися у центрі уваги на ньюйоркському салоні. І вже оголошено приз у 10 мільйонів доларів за створення автомобіля, здатного пройти рекордні 100 миль на одному галоні пального (у перерахунку на європейську мірку – 2,4 літра на 100 кілометрів пробігу). Нова реальність йде у наступ.
XS
SM
MD
LG